Konzerování jahod bez cukru

Konzerování jahod bez cukru

Je známo, že pokud se rozhodnete zavařovat jahody bez cukru, musíte počítat s tím, že vám dlouho nevydrží a taky po otevření budou kyselé. Můžete však použít jako náhradu cukru ovocnou fruktózu.

Budete potřebovat

  • jahody
  • vodu

Postup přípravy

  • Nejdříve si sterilizujte zavařovací sklenice.
  • Jahody umyjte a zbavte stonků.
  • Velké jahody překrájejte na poloviny či čtvrtiny – ty menší nechte vcelku.
  • Jahody dejte do sklenic a zalijte převařenou vodou po okraj – zavíčkujte.
  • Sklenice naskládejte do zavařovacího hrnce – nedávejte je těsně k sobě, zalijte vodou – tak, aby byly celé ponořené.
  • Vařte na 85 stupňů 20 minut.
  • Jakmile máte hotovo, sklenice nechte ještě 5 minut odstát a poté vytáhněte.
  • Obraťte víčkem dolů a nechte vychladnout.
Jahody v zavařovacích sklenicích, které jsou ve velkém zavařovacích hrnci.
zdroj: milkwood.net

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.