Je známo, že pokud se rozhodnete zavařovat jahody bez cukru, musíte počítat s tím, že vám dlouho nevydrží a taky po otevření budou kyselé. Můžete však použít jako náhradu cukru ovocnou fruktózu.
Budete potřebovat
- jahody
- vodu
Postup přípravy
- Nejdříve si sterilizujte zavařovací sklenice.
- Jahody umyjte a zbavte stonků.
- Velké jahody překrájejte na poloviny či čtvrtiny – ty menší nechte vcelku.
- Jahody dejte do sklenic a zalijte převařenou vodou po okraj – zavíčkujte.
- Sklenice naskládejte do zavařovacího hrnce – nedávejte je těsně k sobě, zalijte vodou – tak, aby byly celé ponořené.
- Vařte na 85 stupňů 20 minut.
- Jakmile máte hotovo, sklenice nechte ještě 5 minut odstát a poté vytáhněte.
- Obraťte víčkem dolů a nechte vychladnout.