Troubu máme k dispozici téměř všichni, tak proč ji nevyužít i k zavařování. Je to jednoduché!
Budete potřebovat
- angrešt
- nálev
- hluboký plech s utěrkou
Postup přípravy
- Angrešt očistěte od stopek a květů a umyjte.
- Přichystejte si sklenice – sterilizované.
- Dejte si vařit nálev z vody a cukru.
- Angrešt naskládejte do zavařovacích sklenic.
- Přelijte ho horkým nálevem a ihned sklenice uzavřete víčky.
- Vložte do hlubokého plechu, na jehož dno jsme dali utěrku – nikdy neskládejte sklenice přímo vedle sebe, nechte jim rozestup, mohly by popraskat.
- Podlijte vodou – asi 2 centimetry a pečte při teplotě 70°C asi 15 minut.
- Po dopečení sklenice vytáhněte a otočte dnem vzhůru.
- Nechte vychladnout a uskladněte.