Konzervování angreštu v troubě

Konzervování angreštu v troubě
Příprava: 20 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 1

Troubu máme k dispozici téměř všichni, tak proč ji nevyužít i k zavařování. Je to jednoduché!

Budete potřebovat

  • angrešt
  • nálev
  • hluboký plech s utěrkou

Postup přípravy

  • Angrešt očistěte od stopek a květů a umyjte.
  • Přichystejte si sklenice – sterilizované.
  • Dejte si vařit nálev z vody a cukru.
  • Angrešt naskládejte do zavařovacích sklenic.
  • Přelijte ho horkým nálevem a ihned sklenice uzavřete víčky.
  • Vložte do hlubokého plechu, na jehož dno jsme dali utěrku – nikdy neskládejte sklenice přímo vedle sebe, nechte jim rozestup, mohly by popraskat.
  • Podlijte vodou – asi 2 centimetry a pečte při teplotě 70°C asi 15 minut.
  • Po dopečení sklenice vytáhněte a otočte dnem vzhůru.
  • Nechte vychladnout a uskladněte.
Angrešt v zavařovacích sklenicích s vedle položeným hrncem s angreštem.
zdroj: moderngardensmagazine.co.uk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.