Baby neboli malé kukuřice si uchovávají svojí sladkost. Proto tento recept na konzervovanou kukuřici je zcela odlišný od těch předchozích, které pracují s „dospělou“ verzí.
Co budeme potřebovat
- bobkový list
- 3 kuličky pepře
- 4 chilli papričky
- 3 kuličky nového koření
- lžička hořčičných semínek
- ½ cibule
- 1 l vody
- 300 ml octa
- 25 g soli
- 120 g cukru
- 300 g baby kukuřice
Postup
- Očištěné kukuřičné klásky vložíme do osolené vařící vody (10 g soli na 1 l vody).
- Vaříme na nízkou teplotu do změknutí.
- Jakmile nám změknou, tak je opláchneme studenou vodou, abychom zatavili proces vaření.
- Kukuřici vložíme do zavařovacích sklenic a přidáme bobkový list, semínka hořčice a pepř.
- Nakonec přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli a chilli papričky.
- Připravíme si nálev.
- Na sporáku si zahřejeme ocet, sůl a cukr.
- Mícháme, dokud se směs neprovaří a cukr se solí nerozpustí.
- Kukuřice potom horkým nálevem zalijeme.
- Sklenice otřeme a uzavřeme víčkem.
- Sklenice vložíme do hrnce s horkou vodou.
- Po dobu 25 minut sterilizujeme.
- Po uplynutí času sklenice vyjmeme ze zavařovacího hrnce a necháme vychladnout.
- Označíme je a uložíme na chladné místo.