Broskve si velmi jednoduše můžete zavařit i v troubě, kterou má téměř každý z nás ve své kuchyni. Tak pojďme na to!
Ingredience
- broskve
- nálev dle chuti
Postup
- Předehřejte si troubu na 160°C.
- Ve větším hrnci si na sporáku připravíme nálev, který dostatečně dlouho povaříme.
- Broskve si očistíme a vložíme do sklenic, které naplníme úplně po okraj.
- Sklenice důkladně zavíčkujeme víčky s gumou.
- Připravené sklenice poskládejte na plech, zároveň je trochu podlejte vodou.
- Vložte do trouby a pečte cca 20 minut.
- Následně vyjměte z trouby, postavte víčkem dolů a nechte takto plně zchladnout.

Konzervovat si můžete spoustu potravin. Inspirujte se i našimi recepty na zavařování třešní 10x jinak!