Konzervování brusinek v troubě

Konzervování brusinek v troubě

I v tomto receptu se obejdete bez nálevu z cukru a vody. Potřebujete pouze brusinky, cukr, koření, sklenice a troubu, ve které si brusinky zavaříte.

Budete potřebovat

  • brusinky
  • cukr
  • koření – hřebíček, skořice

Postup přípravy

  • Brusinky přeberte a opláchněte.
  • Vložte je do velkého hrnce, přidejte k nim cukr.
  • Brusinky vařte pomalu do doby, než zesklovatí.
  • Poté je cedníkem vyberte z hrnce ven.
  • Do šťávy přidejte koření a vařte za stálého míchání ještě 6 minut.
  • Připravte si sklenice na zavařování – sterilizujte je.
  • Poté do nich brusinky nasypte a zalijte vychladlou šťávou – koření vyjměte.
  • Sklenice zavíčkujte a naskládejte je na pečící plech, který vyložíte utěrkou.
  • Podlijte je a vložte do trouby.
  • Pečeme na 200 stupňů asi 10 minut.
  • Po vytažení sklenic z trouby sklenice otočte dnem vzhůru na utěrku.
  • Nechte vychladnout do druhého dne a poté uskladněte.
Brusinky naložené v zavařovací sklenici.
zdroj: theculturedfoodie.com

Máme pro vás i skvělé tipy na zavařování hrušek. Dopřejte si je po celý rok!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.