Konzervování červené řepy klasickým způsobem

Konzervování červené řepy klasickým způsobem

Zakonzervujte si řepu tradičním způsobem a to za pomocí zavařovacího hrnce. Pokud máte tuto proprietu ve své kuchyni, vyzkoušejte náš jednoduchý návod?

Budete potřebovat

  • uvařenou řepu
  • nálev dle vaší volby
  • zavařovací sklenice s víčky
  • zavařovací hrnec

Postup přípravy

  1. Nejdříve si připravte nálev a sterilizujte sklenice i s víčky.
  2. Uvařenou řepu oloupejte a nakrájejte na cca centimetrové kostky.
  3. Poté začněte sterilizované zavařovací sklenice plnit nakrájenou řepou.
  4. Zalijte nálevem a pořádně zavíčkujte.
  5. Sklenice vložte do zavařovacího hrnce a dávejte je asi 1 cm od sebe.
  6. Vařte 20 minut na 80 stupňů.
  7. Jakmile je hotovo, sklenice otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout.
  8. Skladujte na chladném a tmavém místě.
Nakládaná řepa ve sklenici a vedle položené stroužky česneku.
www.homespunseasonalliving.com

Vyzkoušejte také naše luxusní recepty na nakládané zelí do sklenic: připravte si vitamínovou bombu!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.