Zakonzervujte si řepu tradičním způsobem a to za pomocí zavařovacího hrnce. Pokud máte tuto proprietu ve své kuchyni, vyzkoušejte náš jednoduchý návod?
Budete potřebovat
- uvařenou řepu
- nálev dle vaší volby
- zavařovací sklenice s víčky
- zavařovací hrnec
Postup přípravy
- Nejdříve si připravte nálev a sterilizujte sklenice i s víčky.
- Uvařenou řepu oloupejte a nakrájejte na cca centimetrové kostky.
- Poté začněte sterilizované zavařovací sklenice plnit nakrájenou řepou.
- Zalijte nálevem a pořádně zavíčkujte.
- Sklenice vložte do zavařovacího hrnce a dávejte je asi 1 cm od sebe.
- Vařte 20 minut na 80 stupňů.
- Jakmile je hotovo, sklenice otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout.
- Skladujte na chladném a tmavém místě.
Vyzkoušejte také naše luxusní recepty na nakládané zelí do sklenic: připravte si vitamínovou bombu!