Konzervování cukety na sladko

Konzervování cukety na sladko

Zdá se vám, že cuketa patří spíše do těch slaných pokrmů? Ba ne, už jste zkoušeli cuketový kompot? Řada lidí jej přirovnává k ananasu. Vyzkoušejte a uvidíte sami.

Budete potřebovat

  • cuketa
  • voda
  • cukr
  • skořice
  • citron, pomeranč
  • kyselina citronová
  • ananasová esence

Veškeré množství ingrediencí závisí na vaší chuti.

Postup přípravy

  • Cukety oloupeme, zbavíme semínek a omyjeme.
  • Nakrájeme ji na malé kousky a vložíme do mísy, kde cuketu zalijeme vodou a přidejte ocet podle chuti.
  • Dejte mísu s cuketou do lednice a nechte ji alespoň 12 hodin uležet.
  • Poté přidejte cukr, kousek skořice a vařte do doby, dokud cuketa zesklovatí.
  • Jakmile je cuketa uvařená, vyjměte ji a dejte ji bokem.
  • Do zbylé šťávy vložte plátky citronu, šťávu ze dvou pomerančů a ananasovou esenci – krátce povařte.
  • Nakonec šťávu přeceďte a nechte vychladnout.
  • Kostky cukety vložte do sklenic, které jste předem sterilizovali.
  • Cuketu zalijte vychladlým nálevem.
  • Zavíčkujte a vařte při teplotě 80 stupňů 20 minut.
  • Posléze sklenice otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout.
  • Uskladněte ve sklepě či špajzu.
Kompot z cuket v zavařovacích sklenicích.
zdroj: cheapcooking.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.