Máme pro vás recept na tradiční konzervování a to pomocí hrnce. S námi to zvládne úplně každý!
Budete potřebovat
- zralé dýně
- voda
- cukr
Postup přípravy
- Nejdříve bude zapotřebí nakrájet dýni na kostky – což je nejtěžší proces.
- Vyřízněte stonek a dýni nakrájejte na čtyři nebo pět klínů.
- Pomocí lžíce vydlabejte vnitřek dýně.
- Škrabkou na zeleninu dýni oloupejte.
- Oloupané části nakrájejte na kostky – 2 x 2 centimetry.
- Vložte je do hrnce a zalijte vodou.
- Kostky povařte dvě minuty – dle chuti můžete přidat i cukr.
- Poté začněte předem sterilizované zavařovací sklenice plnit dýní.
- Sklenice dolijte zbylou vodou z hrnce a pořádně zavíčkujte.(Můžete přidat skořici, hřebíček apod.)
- Vložte do hrnce, zalijte vodou a vařte 20 minut na 90°C.
- Jakmile je hotovo, sklenice otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout.
- Skladujte v chladném a tmavém místě.
Vyzkoušejte také naše skvělé recepty na zavařování červené řepy a uchovejte si všechny její vitamíny po celý rok.