Konzervování dýně

Konzervování dýně
Příprava: 30 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 1

Máme pro vás recept na tradiční konzervování a to pomocí hrnce. S námi to zvládne úplně každý!

Budete potřebovat

  • zralé dýně
  • voda
  • cukr

Postup přípravy

  • Nejdříve bude zapotřebí nakrájet dýni na kostky – což je nejtěžší proces.
  • Vyřízněte stonek a dýni nakrájejte na čtyři nebo pět klínů.
  • Pomocí lžíce vydlabejte vnitřek dýně.
  • Škrabkou na zeleninu dýni oloupejte.
  • Oloupané části nakrájejte na kostky – 2 x 2 centimetry.
  • Vložte je do hrnce a zalijte vodou.
  • Kostky povařte dvě minuty – dle chuti můžete přidat i cukr.
  • Poté začněte předem sterilizované zavařovací sklenice plnit dýní.
  • Sklenice dolijte zbylou vodou z hrnce a pořádně zavíčkujte.(Můžete přidat skořici, hřebíček apod.)
  • Vložte do hrnce, zalijte vodou a vařte 20 minut na 90°C.
  • Jakmile je hotovo, sklenice otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout.
  • Skladujte v chladném a tmavém místě.
Nakládaná dýně v zavařovací sklenici.
zdroj: happyfoodstube.com

Vyzkoušejte také naše skvělé recepty na zavařování červené řepy a uchovejte si všechny její vitamíny po celý rok.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.