Konzervování dýně na slano

Konzervování dýně na slano
Příprava: 20 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 1

Dýně chutná skvěle také připravená na slano, navíc k tomu potřebujete jen pár ingrediencí!

Budete potřebovat

  • dýni
  • octový nálev
  • cukr

Postup přípravy

  • Dýni nejdříve očistěte, oloupejte a vydlabejte.
  • Poté ji nakrájejte na malé kousky.
  • Do hrnce si připravte octový nálev, přidejte cukr dle chuti.
  • Vsypte kostičky dýně, směs přiveďte k varu a vařte po dobu 8 – 10 minut.
  • Připravte si zavařovací sklenice, vložte do nich kostky dýně (můžete přidat kozí rohy nebo feferonky) a zalijte nálevem, ve kterém se dýně vařily.
  • Otočte víčkem dolů a nechte vychladnout.
  • Do hrnce vložte vychladlé sklenice a vařte asi 20 minut na 80°C.
  • Opět otočte dnem vzhůru a nechte do dalšího dne vychladnout.
  • Skladujte v chladné a tmavé místnosti.
Nakládaná dýně v zavařovací sklenici.
zdroj: foodinjars.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.