Dýně chutná skvěle také připravená na slano, navíc k tomu potřebujete jen pár ingrediencí!
Budete potřebovat
- dýni
- octový nálev
- cukr
Postup přípravy
- Dýni nejdříve očistěte, oloupejte a vydlabejte.
- Poté ji nakrájejte na malé kousky.
- Do hrnce si připravte octový nálev, přidejte cukr dle chuti.
- Vsypte kostičky dýně, směs přiveďte k varu a vařte po dobu 8 – 10 minut.
- Připravte si zavařovací sklenice, vložte do nich kostky dýně (můžete přidat kozí rohy nebo feferonky) a zalijte nálevem, ve kterém se dýně vařily.
- Otočte víčkem dolů a nechte vychladnout.
- Do hrnce vložte vychladlé sklenice a vařte asi 20 minut na 80°C.
- Opět otočte dnem vzhůru a nechte do dalšího dne vychladnout.
- Skladujte v chladné a tmavé místnosti.