Tento způsob konzervování si zamilují jistě ty nejmenší – sladká dýně s ještě sladším sirupem. Je to dobrota!
Budete potřebovat
- dýni
- slabý octový nálev
- 2 l vody
- 1 láhev ananasového sirupu
- 300 g cukru
- 1 čajová lžička kyseliny citronové
- celá skořice
- ananasový džus
- citron nakrájený na kolečka
Postup přípravy
- Dýni si očistěte – můžete zbavit slupky a nakrájejte na malé kostky.
- Připravte si opravdu slabší octový nálev, do kterého kostičky dýně vložte a nechte nejméně 8 hodin naležet.
- Jakmile je dýně dostatečně naložená, slijte ji a propláchněte.
- Připravte si další nálev, tentokrát sladký z vody, sirupu, cukru, kyseliny citronové a skořice.
- Jakmile směs začne vřít, vsypte do ní kostičky dýně.
- Do každé připravené zavařovací sklenice dejte 2 polévkové lžíce ananasového džusu, vřelou dýni a nahoru položte kolečko citronu.
- Zavíčkujte a nechte sterilovat 20 minut na 80°C.
- Jakmile je hotovo, sklenice z hrnce vyskládejte víčkem otočeným dolů.
- Nechte vychladnout do dalšího dne a uskladněte.
Takto zavařenou dýni můžete využít do některého z našich receptů na dýňovou polévku!