Konzervováná dýně s ananasovým sirupem

Konzervováná dýně s ananasovým sirupem
Příprava: 40 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 1

Tento způsob konzervování si zamilují jistě ty nejmenší – sladká dýně s ještě sladším sirupem. Je to dobrota!

Budete potřebovat

  • dýni
  • slabý octový nálev
  • 2 l vody
  • 1 láhev ananasového sirupu
  • 300 g cukru
  • 1 čajová lžička kyseliny citronové
  • celá skořice
  • ananasový džus
  • citron nakrájený na kolečka

Postup přípravy

  • Dýni si očistěte – můžete zbavit slupky a nakrájejte na malé kostky.
  • Připravte si opravdu slabší octový nálev, do kterého kostičky dýně vložte a nechte nejméně 8 hodin naležet.
  • Jakmile je dýně dostatečně naložená, slijte ji a propláchněte.
  • Připravte si další nálev, tentokrát sladký z vody, sirupu, cukru, kyseliny citronové a skořice.
  • Jakmile směs začne vřít, vsypte do ní kostičky dýně.
  • Do každé připravené zavařovací sklenice dejte 2 polévkové lžíce ananasového džusu, vřelou dýni a nahoru položte kolečko citronu.
  • Zavíčkujte a nechte sterilovat 20 minut na 80°C.
  • Jakmile je hotovo, sklenice z hrnce vyskládejte víčkem otočeným dolů.
  • Nechte vychladnout do dalšího dne a uskladněte.
Nakládaná dýně ve sklenici a vedle položená celá dýně.
zdroj: landsandflavors.com

Takto zavařenou dýni můžete využít do některého z našich receptů na dýňovou polévku!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.