Pokud nemáte zavařovací hrnec, můžete si feferonky zavařit také v troubě, kterou máme doma k dispozici téměř všichni.
Budete potřebovat
- kozí rohy
- nálev dle chuti
- koření – černý pepř, nové koření, bobkové listy, hořčičná semínka
- zavařovací sklenice a víčka
- hluboký plech s utěrkou
Postup přípravy
- Předehřejte si troubu na 90°C.
- Všechny sklenice na zavařování sterilizujte i s víčky.
- Připravte si sladkokyselý nálev.
- Kozí rohy pouze omyjte – ponechte jádra i stopku.
- Kozí rohy naskládejte do sklenic, přidejte koření a zalijte připraveným nálevem.
- Naskládejte sklenice do hlubokého plechu, který předtím vyložte utěrkou.
- Sklenice podlijte vodou a pečte po dobu 20-25 minut.
- Po vytažení z trouby sklenice otočte dnem vzhůru a nechte je vychladnout.
- Uskladněte do sklepa či špajzu.
