Konzervované feferonky v troubě

Konzervované feferonky v troubě
Příprava: 10 minut Vaření: 25 minut Počet porcí: 1

Pokud nemáte zavařovací hrnec, můžete si feferonky zavařit také v troubě, kterou máme doma k dispozici téměř všichni.

Budete potřebovat

  • kozí rohy
  • nálev dle chuti
  • koření – černý pepř, nové koření, bobkové listy, hořčičná semínka
  • zavařovací sklenice a víčka
  • hluboký plech s utěrkou

Postup přípravy

  • Předehřejte si troubu na 90°C.
  • Všechny sklenice na zavařování sterilizujte i s víčky.
  • Připravte si sladkokyselý nálev.
  • Kozí rohy pouze omyjte – ponechte jádra i stopku.
  • Kozí rohy naskládejte do sklenic, přidejte koření a zalijte připraveným nálevem.
  • Naskládejte sklenice do hlubokého plechu, který předtím vyložte utěrkou.
  • Sklenice podlijte vodou a pečte po dobu 20-25 minut.
  • Po vytažení z trouby sklenice otočte dnem vzhůru a nechte je vychladnout.
  • Uskladněte do sklepa či špajzu.
Nakládané feferonky ve sklenicích s vedle položenou miskou čerstvých feferonek a prkýnkem, na kterém jsou další kozí rohy.
zdroj: eatlittlebird.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.