Konzervování hotových jídel v mikrovlnné troubě

Konzervování hotových jídel v mikrovlnné troubě

Ano, opravdu si svůj oblíbený pokrm můžete uchovat i pomocí obyčejné mikrovlnné trouby. S naším návodem je to navíc úplná hračka!

Budete potřebovat

  • hotové jídlo k zavaření
  • nálev, šťávu, vodu – podle potřeby
  • zavařovací sklenice
  • plastová miska

Postup přípravy

  • Zavařovácí sklenice a víčka pořádně sterilizujete.
  • Sklenice nechte volně osušit na vzduchu – nepoužívejte utěrku, aby na sklenicích nezůstaly chloupky.
  • Na povaze hotového jídla se dále odvíjí celý proces – hotové jídlo vložte do suché a čisté zavařovací sklenice.
  • Pokud potřebuje hotové jídlo nálev, vodu nebo šťávu – zalijte ho – ne však po okraj. (například maso)
  • Okraje sklenic otřete papírovou utěrkou, abyste je zbavili mastnoty.
  • Zavíčkujte a vložte sklenici do plastové misky, která zabraňuje případnému vytečení.
  • Mikrovlnnou troubu nastavte na nejvyšší výkon (700 Wattů) a zapněte.
  • Jakmile ve sklenici začne jídlo probublávat, vypněte.
  • Sklenici vyndejte a zchlaďte. Tento proces opakujte 3-4 krát.
  • Hotové jídlo skladujte v chladném místě a temném místě.
Nakládané pokrmy v zavařovacích sklenicích.
zdroj: survival-mastery.com
Komentáře
  1. Dobrý den, vyzkoušel jsem spoustu způsobů. Mám ale stále problém. Nepodařilo se mi nikdy docílit toho, aby zavařené fazolky byly krásně světle zelené. Tak jako od Bonduel. Poradíte? Jiří Macháček. Děkuji

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.