Ano, opravdu si svůj oblíbený pokrm můžete uchovat i pomocí obyčejné mikrovlnné trouby. S naším návodem je to navíc úplná hračka!
Budete potřebovat
- hotové jídlo k zavaření
- nálev, šťávu, vodu – podle potřeby
- zavařovací sklenice
- plastová miska
Postup přípravy
- Zavařovácí sklenice a víčka pořádně sterilizujete.
- Sklenice nechte volně osušit na vzduchu – nepoužívejte utěrku, aby na sklenicích nezůstaly chloupky.
- Na povaze hotového jídla se dále odvíjí celý proces – hotové jídlo vložte do suché a čisté zavařovací sklenice.
- Pokud potřebuje hotové jídlo nálev, vodu nebo šťávu – zalijte ho – ne však po okraj. (například maso)
- Okraje sklenic otřete papírovou utěrkou, abyste je zbavili mastnoty.
- Zavíčkujte a vložte sklenici do plastové misky, která zabraňuje případnému vytečení.
- Mikrovlnnou troubu nastavte na nejvyšší výkon (700 Wattů) a zapněte.
- Jakmile ve sklenici začne jídlo probublávat, vypněte.
- Sklenici vyndejte a zchlaďte. Tento proces opakujte 3-4 krát.
- Hotové jídlo skladujte v chladném místě a temném místě.