Konzervování hub na kyselo

Konzervování hub na kyselo

Do octa lze naložit téměř všechny druhy hub (vynikající jsou václavky, ryzce, klouzky a všechny hřibovité houby). Do sklenic vždy dávejte pouze jeden druh.

Na 8 skleniček o objemu 200 ml budete potřebovat

  • 2 kg drobných hříbků, pokrájených
  • 2 mrkve, pokrájené na kolečka
  • 3 cibule, nakrájené na kolečka
  • sůl dle chuti
  • 250 ml octa
  • 1 lžíce soli
  • 2 lžíce krupicového cukru
  • 10 kuliček černého pepře
  • 3 kuličky nového koření
  • 1 lžíce hořčičného semínka
  • 2 bobkové listy

Postup přípravy

  1. Do hrnce dejte 750 ml vody a všechny ostatní suroviny na nálev (ocet, sůl, cukr, černý pepř, nové koření, hořčičné semínko a bobkové listy).
  2. Pět minut povařte a udržujte horké.
  3. Mezitím ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a na dvě minuty do ní ponořte pokrájené houby.
  4. Sceďte je a naplňte do horkých čistých sklenic.
  5. Přidejte kolečka mrkve a cibule, zalijte horkým nálevem.
  6. Zavíčkujte a otočte dnem vzhůru.
  7. Tento způsob ,zavaření‘ by měl stačit – pokud některé sklenice tečou nebo se víčka vypoulila, postavte je do pekáče (víčkem vzhůru), zalijte asi do třetiny horkou vodou, předehřejte troubu na 80 °C a dvacet minut zavařujte.
Nakládané houby se zeleninou a bylinkami v zavařovací sklenici.
www.foragerchef.com

Máme pro vás také recepty na tu nejlepší houbovou smaženici na několik způsobů. Inspirujte se!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.