Konzervování jablek klasickým způsobem

Konzervování jablek klasickým způsobem

Pokud vlastníte zavařovací hrnec, vyzkoušejte tento recept na tradiční zavařování jablek.

Budete potřebovat

  • jablka
  • nálev

Postup přípravy

  • Nejdříve si připravte cukernatý nálev.
  • Jablka umyjte, zbavte jader, oloupejte je a nakrájejte na čtvrtiny.(Pokud vám nevadí slupka, loupat je nemusíte.)
  • Vložte je do hrnce, zalijte vodou a vařte 2-3 minuty – jablka musí změknout.
  • Naplňte jimi zavařovací sklenice, můžete k nim přidat třeba skořici nebo hřebíček.
  • Zalijte je vychladlým nálevem a pořádně víčka utáhněte.
  • Sklenice vložte do zavařovacího hrnce, dolijte vodu tak, aby byly sklenice pod vodou.
  • Vařte při 80 stupních asi 20 minut.
  • Poté je nechte 5 minut odstát a po vytažení je překlopte víčkem směrem dolů a nechte vychladnout.
  • Skladujte v temné a chladné místnosti.
Nakládaná celá jablíčka ve sklenici.
zdroj: theviewfromgreatisland.com

Inspirujte se těmi nejlepšími recepty na nakládané višně. Je to delikatesa!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.