Pokud máte v kuchyni mikrovlnnou troubu, zavařte si jablíčka právě v ní.
Budete potřebovat
- jablka
- nálev
- koření – skořice, badyán, hřebíček
- plastová miska
Postup přípravy
- Jablka očistěte, oloupejte a nakrájejte na osminky.
- Vložte je do hrnce, zalijte vodou a vařte 3 minuty.
- Poté je nechte vychladnout a připravte si nálev.
- Do předem připravených sterilizovaných sklenic vložte jablka spolu s tyčinkou skořice nebo hřebíčku.
- Sklenice doplňte nálevem a zavíčkujte.
- Mikrovlnnou troubu nastavte na nejvyšší výkon – obvykle 700 Wattů.
- Do mikrovlnky vložte plastovou misku, do které dejte zavařovací sklenici.
- Časovač nastavte na 6 minut – pokud dáváte sklenice dvě, časovač zapněte na 12 minut.
- Poté sklenice vyndejte a otočte je dnem vzhůru – nechte je vychladnout do dalšího dne.