Konzervování jablek v mikrovlnce

Konzervování jablek v mikrovlnce

Pokud máte v kuchyni mikrovlnnou troubu, zavařte si jablíčka právě v ní.

Budete potřebovat

  • jablka
  • nálev
  • koření – skořice, badyán, hřebíček
  • plastová miska

Postup přípravy

  • Jablka očistěte, oloupejte a nakrájejte na osminky.
  • Vložte je do hrnce, zalijte vodou a vařte 3 minuty.
  • Poté je nechte vychladnout a připravte si nálev.
  • Do předem připravených sterilizovaných sklenic vložte jablka spolu s tyčinkou skořice nebo hřebíčku.
  • Sklenice doplňte nálevem a zavíčkujte.
  • Mikrovlnnou troubu nastavte na nejvyšší výkon – obvykle 700 Wattů.
  • Do mikrovlnky vložte plastovou misku, do které dejte zavařovací sklenici.
  • Časovač nastavte na 6 minut – pokud dáváte sklenice dvě, časovač zapněte na 12 minut.
  • Poté sklenice vyndejte a otočte je dnem vzhůru – nechte je vychladnout do dalšího dne.
Nakládaná jablka v zavařovacích sklenicích.
zdroj: oldworldgardenfarms.files.wordpress.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.