Konzervování jahod v troubě

Konzervování jahod v troubě

K zavařování jahod používejte spíše tvrdší jahody. Využijte náš nálev z úvodu článku a jednoduše si jahody zakonzervujte v troubě.

Budete potřebovat

  • jahody
  • nálev

Postup přípravy

  • Nejdříve jahody zbavte stonků a omyjte je.
  • Troubu předehřejte na 90 stupňů.
  • Větší jahody překrojte na poloviny, ty menší nechte vcelku.
  • Připravte si cukernatý nálev.
  • Jahody plňte do sklenic a přelijte je vychladlým nálevem.
  • Pečlivě zavíčkujte a vložte do hlubokého plechu, který jste podložili utěrkou.
  • Sklenice neskládejte blízko sebe a podlijte je trochou vody.
  • Vložte do trouby a pečte asi 20 minut.
  • Po vyndání z trouby horké sklenice postavte dnem vzhůru a nechte do druhého dne vychlanout.
Jahody v zavařovacích sklenicích s trychtýřem.
zdroj: milkwood.net

Inspirujte se i našimi nejlepšími recepty na konzervování meruněk aneb jak si uchovat oblíbené ovoce po celý rok!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.