K zavařování jahod používejte spíše tvrdší jahody. Využijte náš nálev z úvodu článku a jednoduše si jahody zakonzervujte v troubě.
Budete potřebovat
- jahody
- nálev
Postup přípravy
- Nejdříve jahody zbavte stonků a omyjte je.
- Troubu předehřejte na 90 stupňů.
- Větší jahody překrojte na poloviny, ty menší nechte vcelku.
- Připravte si cukernatý nálev.
- Jahody plňte do sklenic a přelijte je vychladlým nálevem.
- Pečlivě zavíčkujte a vložte do hlubokého plechu, který jste podložili utěrkou.
- Sklenice neskládejte blízko sebe a podlijte je trochou vody.
- Vložte do trouby a pečte asi 20 minut.
- Po vyndání z trouby horké sklenice postavte dnem vzhůru a nechte do druhého dne vychlanout.
Inspirujte se i našimi nejlepšími recepty na konzervování meruněk aneb jak si uchovat oblíbené ovoce po celý rok!