Konzervování leča v troubě

Konzervování leča v troubě

Lečo si můžete zakonzervovat i v troubě. Chcete vědět jak? Pak se inspirujte naším receptem!

Budete potřebovat

  • hotové zeleninové lečo
  • zavařovací sklenice a víčka
  • hluboký plech na pečení
  • utěrku

Postup přípravy

  • Potřebné množství sklenic řádně sterilizujte.
  • Předehřejte si troubu na 150 stupňů.
  • Do suchých sklenic vlijte zeleninové lečo.
  • Okraje sklenic otřete a zavíčkujte.
  • Naskládejte sklenice do hlubokého plechu, který je potřeba vyložit utěrkou.
  • Sklenice podlijte vodou, teplotu trouby stáhněte na 90 stupňů a pečte asi 20-25 minut.
  • Po vytažení z trouby sklenice otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout.
  • Uskladněte na chladné a temné místo.
Nakládané lečo v zavařovacích sklenicích.
zdroj: almanac.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.