Konzervování leča z cukety

Konzervování leča z cukety

Lečo si můžete připravit i z cuket a je to naprosto vynikající! Inspirujte se naším receptem a potěšte svou rodinu nečím novým.

Budete potřebovat

  • 2 větší cukety
  • 8 rajčat
  • 8 paprik
  • 3 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • olej
  • sůl

Postup přípravy

  • Jako první krok sterilizujte potřebné množství sklenic na zavařování a víčka.
  • Pak zbavte cibuli slupek, nakrájejte na kousky a vložte na pánev s rozehřátým olejem zesklovatět.
  • Mezitím si očistěte rajčata, papriky a cukety a nakrájejte je menší kousky, cukety nastrouhejte na hrubším struhadle.
  • Rajčata můžete podle libosti zbavit slupek nebo je ponechat.
  • Nakrájenou zeleninu přidejte k restované cibulce a 10 minut restujte.
  • Pak přilijte vodu a duste dalších 10 minut pod pokličkou.
  • Podle potřeby dosolte a opepřte.
  • Vzniklé lečo plňte do předem sterilizovaných sklenic a pořádně zavíčkujte.
  • Sklenice vložte do zavařovacího hrnce, dejte však pozor, aby se nedotákaly.
  • Zalijte je vodou a vařte při teplotě 85 stupňů 20 minut.
  • Po vytažení sklenice obraťte dnem vzhůru a nechte vychladnout.
  • Uskladněte v chladném a tmavém místě.
Lečo z cuket v zavařovacích sklenicích.
zdroj: geniuskitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.