Maso si můžete naložit i do plechovek! Inspirujte se naším receptem a bude to pro vás naprostá hračka.
Budete potřebovat
- libové maso
- vývar nebo voda
- sůl, pepř
- plechovky
- strojek na uzavření plechovek
Postup přípravy
- Tak jako u všech typů zavařování, tak i taky klasicky očistěte maso, zbavte šlach, tuku a jiných částic.
- Maso osolte, můžete opepřit i přidat kmín, vložte jej do lednice, kde se nechá 24 hodin naležet.
- Připravte si plechovky a maso do nich naplňte až po okraj.
- Plechovky dolijte studeným vývarem nebo vodou.
- Dbejte na důkladné uzavření plechovek.
- Připravte si zavařovací nebo obyčejný hrnec s vodou při teplotě 100 stupňů.
- Plechovky vložte dovnitř – musí být zcela ponořeny a vařte 2-3 hodiny.
- Mezitím si připravte velkou mísu nebo hrnec s vlažnou vodou – po uvaření do něj vložíte horké plechovky a pomalu budete připouštět studenou vodu, aby se ochladily.
- Zkontrolujte, zda jsou všechny plechovky správě uzavřené – pokud uniká šťáva nebo mají vypouklé víčko, konzervy ihned spotřebujte.
- Skladujte v chladném sklepě nebo komoře.