Konzervování masa do plechovek

Konzervování masa do plechovek

Maso si můžete naložit i do plechovek! Inspirujte se naším receptem a bude to pro vás naprostá hračka.

Budete potřebovat

  • libové maso
  • vývar nebo voda
  • sůl, pepř
  • plechovky
  • strojek na uzavření plechovek

Postup přípravy

  • Tak jako u všech typů zavařování, tak i taky klasicky očistěte maso, zbavte šlach, tuku a jiných částic.
  • Maso osolte, můžete opepřit i přidat kmín, vložte jej do lednice, kde se nechá 24 hodin naležet.
  • Připravte si plechovky a maso do nich naplňte až po okraj.
  • Plechovky dolijte studeným vývarem nebo vodou.
  • Dbejte na důkladné uzavření plechovek.
  • Připravte si zavařovací nebo obyčejný hrnec s vodou při teplotě 100 stupňů.
  • Plechovky vložte dovnitř – musí být zcela ponořeny a vařte 2-3 hodiny.
  • Mezitím si připravte velkou mísu nebo hrnec s vlažnou vodou – po uvaření do něj vložíte horké plechovky a pomalu budete připouštět studenou vodu, aby se ochladily.
  • Zkontrolujte, zda jsou všechny plechovky správě uzavřené – pokud uniká šťáva nebo mají vypouklé víčko, konzervy ihned spotřebujte.
  • Skladujte v chladném sklepě nebo komoře.
Kostky syrového masa na dřevěném prkénku s nožem.
zdroj: theprairiehomestead.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.