Konzervování paprik v troubě

Konzervování paprik v troubě

Papriky si můžete zakonzervovat i v troubě a navíc je to opravdu jednoduché!

Budete potřebovat

  • papriky
  • nálev
  • zavařovací sklenice
  • hluboký plech s utěrkou

Postup přípravy

  • Troubu předehřejte na 90 stupňů.
  • Sklenice na zavařování sterilizujte i s víčky.
  • Připravte si sladkokyselý nálev.
  • Nachystejte si papriky – zbavte je jadřinců, stopek a omyjte je.
  • Podle libosti je nakrájejte na požadovanou velikost.
  • Papriky naskládejte do sklenic (můžete přidat kolečko cibule, chilli papričky, koření apod.) a zalijte nálevem.
  • Naskládejte sklenice do hlubokého plechu, který je vyložený utěrkou.
  • Sklenice podlijte vodou a pečte asi 20-25 minut.
  • Po vytažení z trouby sklenice otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout.
  • Uskladněte na vyhovující místo.
Nakládané papriky v zavařovacích sklenicích.
zdroj: thefreerangelife.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.