Konzervování pečeného vepřového masa

Konzervování pečeného vepřového masa

Při konzervování vepřového masa si můžete vepřové nakombinovat – zkuste vepřový bůček, krkovičku a plecku nebo vepřové koleno.

Budete potřebovat

  • 2 kg vepřového bůčku
  • 2 kg vepřové krkovice
  • 2 kg vepřové plece
  • 6 plátků anglické slaniny
  • sůl
  • pepř
  • drcený kmín
  • česnek
  • voda
  • tymián
  • olej
  • zavařovací sklenice
  • zavařovací hrnec s teploměrem

Postup přípravy

  • Nejdříve maso očistěte, zbavte šlach, přebytečného tuku a omyjte.
  • Maso nakrájejte na menší kousky – tak, aby se vlezly do sklenic.
  • Vyrobte si marinádu – smíchejte sůl, pepř, kmín, drcený česnek a tymián s trochou oleje.
  • Nakrájené kousky masa naložte do marinády a nechte pár hodin uležet v lednici.
  • Připravte si velký pekáč na maso a vymažte ho trochou sádla.
  • Kousky masa vložte do pekáče, podlijte trochou vody a pečte tak, jak jste zvyklí.
  • Mezitím si pořádně sterilizujte zavařovací sklenice a víčka.
  • Do usušených sklenic upečené maso vkládejte ještě horké.
  • Zalijte trochou vody nebo výpekem z pečeného masa.
  • Pokud nevíte, co s opečenou kůží z bůčku, můžete kousek vložit do sklenice s masem.
  • Okraj zavařovací sklenice otřete do sucha a zavíčkujte.
  • Vložte sklenice do hrnce, které podlijte vodou.
  • Vařte jednu hodinu na 95-98 stupňů.
  • Po vychladnutí sklenice uskladněte – sklenice neotáčíme víčkem dolů, aby tuk zůstal nahoře.
Pečené veprové maso naložené v zavařovací sklenici.
zdroj: tastycraze.com

Vyzkoušejte také naše recepty na konzervování uzeného masa. Jsou vynikající!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.