Rajčat konzervovaná v troubě

Rajčat konzervovaná v troubě
Příprava: 15 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 1

Zkuste si zakonzervovat rajčata v troubě, kterou máme doma téměř všichni. Je to opravdu jednoduché!

Budete potřebovat

  • rajčata
  • nálev
  • bobkový list, černý pepři – kuličky, nové koření
  • zavařovací sklenice a víčka
  • hluboký plech s utěrkou

Postup přípravy

  • Sterilizujte všechny potřebné sklenice na zavařování s víčky.
  • Troubu předehřejte na 95°C.
  • Rajčata omyjte, zbavte stopek a překrojte na polovinu.
  • Natlačte rajčata do sklenic, přidejte koření a zalijte nálevem.
  • Víčka pořádně utáhněte, vložte na plech, který je vyložen utěrkou.
  • Podlijte vodou a vložte plech do trouby.
  • Pečte 15-20 minut.
  • Po vytažení plechu z trouby sklenice otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout.
  • Uskladněte do sklepa či komory.
Nakládaná rajčata v zavařovacích sklenicích.
zdroj: justapinch.com

Inspirujte se našimi lahodnými recepty na těstoviny pomodoro s rajčatovou omáčkou!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.