Zkuste si zakonzervovat rajčata v troubě, kterou máme doma téměř všichni. Je to opravdu jednoduché!
Budete potřebovat
- rajčata
- nálev
- bobkový list, černý pepři – kuličky, nové koření
- zavařovací sklenice a víčka
- hluboký plech s utěrkou
Postup přípravy
- Sterilizujte všechny potřebné sklenice na zavařování s víčky.
- Troubu předehřejte na 95°C.
- Rajčata omyjte, zbavte stopek a překrojte na polovinu.
- Natlačte rajčata do sklenic, přidejte koření a zalijte nálevem.
- Víčka pořádně utáhněte, vložte na plech, který je vyložen utěrkou.
- Podlijte vodou a vložte plech do trouby.
- Pečte 15-20 minut.
- Po vytažení plechu z trouby sklenice otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout.
- Uskladněte do sklepa či komory.
Inspirujte se našimi lahodnými recepty na těstoviny pomodoro s rajčatovou omáčkou!