Konzervování rybízových zavařenin v troubě

Konzervování rybízových zavařenin v troubě
Příprava: 60 minut Vaření: 45 minut Počet porcí: 5

Nemáte doma zavařovací hrnec? Nevadí, vaši oblíbenou pochoutku si můžete snadno připravit ve vaší troubě.

Ingredience

  • 3 hrnky očištěného červeného rybízu
  • 1 a 1/2 hrnku cukru
  • 1 a 1/2 hrnku vody
  • 2 PL čerstvé citronové šťávy

Postup:

  • V hrnci s vodou rozpusťte cukr. Následně přisypejte rybíz, přiveďte k varu a 1 až 2 minuty povařte.
  • Směs sceďte a šťávu vraťte zpět do hrnce. Přidejte citronovou šťávu a několik minut vařte, až směs zhoustne.
  • Poté do hrnce vraťte i zbytky rybízu, zamíchejte a odstavte z ohně.
  • Troubu se spodním a horním ohřevem předehřejte na 175 °C až 180 °C. Při použití horkovzdušného ohřevu stačí 160 °C.
  • Čisté sklenice naplňte zavařeninou a zavíčkujte.
  • Umístěte sklenice na hlubší plech a zalijte vodou tak, aby byly sklenice ponořené do výšky cca 2 až 3 cm. Sklenice se nesmějí navzájem dotýkat.
  • Plech se sklenicemi dejte do trouby na cca 40 až 50 minut.
  • Po uplynutí doby, nechte sklenice ještě chvíli v troubě, potom je vyjměte a nechte zcela vychladnout.

Konzervování sklenic se zavařeninou v troubě je velice jednoduché a jeho výhoda spočívá v tom, že můžete najednou připravit velké množství sklenic.

Marmeláda v zavařovacích sklenicích.
zdroj: thomassixt.de
Komentáře
  1. Dobrý den, vyzkoušel jsem spoustu způsobů. Mám ale stále problém. Nepodařilo se mi nikdy docílit toho, aby zavařené fazolky byly krásně světle zelené. Tak jako od Bonduel. Poradíte? Jiří Macháček. Děkuji

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.