Konzervování rybízových zavařenin v troubě

Konzervování rybízových zavařenin v troubě
Příprava: 60 minut Vaření: 45 minut Počet porcí: 5

Nemáte doma zavařovací hrnec? Nevadí, vaši oblíbenou pochoutku si můžete snadno připravit ve vaší troubě.

Ingredience

  • 3 hrnky očištěného červeného rybízu
  • 1 a 1/2 hrnku cukru
  • 1 a 1/2 hrnku vody
  • 2 PL čerstvé citronové šťávy

Postup:

  • V hrnci s vodou rozpusťte cukr. Následně přisypejte rybíz, přiveďte k varu a 1 až 2 minuty povařte.
  • Směs sceďte a šťávu vraťte zpět do hrnce. Přidejte citronovou šťávu a několik minut vařte, až směs zhoustne.
  • Poté do hrnce vraťte i zbytky rybízu, zamíchejte a odstavte z ohně.
  • Troubu se spodním a horním ohřevem předehřejte na 175 °C až 180 °C. Při použití horkovzdušného ohřevu stačí 160 °C.
  • Čisté sklenice naplňte zavařeninou a zavíčkujte.
  • Umístěte sklenice na hlubší plech a zalijte vodou tak, aby byly sklenice ponořené do výšky cca 2 až 3 cm. Sklenice se nesmějí navzájem dotýkat.
  • Plech se sklenicemi dejte do trouby na cca 40 až 50 minut.
  • Po uplynutí doby, nechte sklenice ještě chvíli v troubě, potom je vyjměte a nechte zcela vychladnout.

Konzervování sklenic se zavařeninou v troubě je velice jednoduché a jeho výhoda spočívá v tom, že můžete najednou připravit velké množství sklenic.

Marmeláda v zavařovacích sklenicích.
zdroj: thomassixt.de

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.