Konzervování švestek v troubě

Konzervování švestek v troubě

Zavařování švestek v troubě má velkou výhodu – do trouby se vleze mnohem více sklenic než do zavařovacího hrnce.

Ingredience

  • švestky
  • nálev
  • sklenice na zavařování
  • hluboký plech na pečení
  • noviny nebo letáky

Postup

  • Nachystejte si a vyčistěte dostatečný počet zavařovacích sklenic s víčky.
  • Přichystejte si i nálev, který je potřeba nechat vychladnout.
  • Poté předehřejte troubu na 150 stupňů Celsia.
  • Švestky důkladně umyjte, zbavte různých nečistot jako jsou stopky nebo lístky.
  • Podle libosti je můžete vypeckovat.
  • Vložte je do sklenic a po okraj je zalijte nálevem.
  • Připravte si hluboký plech, který vystelte silnou vrstvou novin nebo letáků – můžete použít i staré utěrky nebo ručníky.
  • Sklenice umístěte na plech asi 5 centimetrů od sebe – nezadělávejte je víčky.
  • Vložte do trouby a pečte asi 50 – 60 minut.
  • Jakmile jsou švestky upečeny, vyjměte je z trouby a i hned je řádně zavíčkujte – nejvhodnější jsou víčka s gumovým závitem.
  • Přes noc je nechte vychladnout a pak je umístěte do komory.
Švestky naložené ve sklenicích.
zdroj: aquilafoodforest.wordpress.com

Zavařte si i meruňky a uchovejte si své oblíbené ovoce po celý rok!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.