Uzené maso si můžete jednoduše zavařit i do plechovek. Je to jednoduché a s naším receptem se vám to určitě povede napoprvé!
Budete potřebovat
- uzené maso
- voda
- plechovky
- uzavírací stroj na plechovky
Postup přípravy
- Tak jako při zavařování do sklenic, tak i do plechovky plníme masem ne zcela vyuzeným.
- Vložíte jej do plechovek a dolijete vodou.
- Přitom dbejte na to, aby jste plechovky nepřeplnili.
- Poté je opatrně, ale pořádně uzavřete.
- Vložte do hrnce a zalijte plechovky vodou tak, aby byly zcela ponořeny.
- Vařte při teplotě 95°C jednu hodinu.
- Hotové plechovky vložte do vlažné vody a pomalu je ochlazujte vodou studenou.
- Skladujte ve sklepě nebo chladné komoře – nevystavujte slunci.