Šťavnaté vepřové masíčko je oblíbená lahůdka, kterou nepohrdne snad nikdo. Naložte si ho ve vlastní šťávě a celá rodina se po něm bude moct utlouct!
Budete potřebovat
- vepřovou plec, krkovici a bůček
- masový vývar nebo převařenou vodu
- sůl
- bylinky, koření
Postup přípravy
- Mix vepřového masa očistěte, lehce propláchněte a nakrájíme na velké kostky.
- V míse maso smíchejte se solí, pepřem, drceným kmínem a sušenými bylinkami – záleží na vašem výběru.
- Přidejte studený vývar nebo převařenou vodu, promíchejte a nechte v lednici odležet alespoň 12 hodin.
- Mezitím si připravte zavařovací sklenice a víčka, která řádně sterilizujte a nechte vysušit.
- Sklenice začněte plnit masem a do ¾ sklenice vývarem či vodou – maso musí být ponořené.
- Okraje sklenic zbavte mastnoty a uzavřete víčky.
- Vepřové maso sterilizujeme ve dvou fázích – každý den jedenkrát.
- První den zavařujte při teplotě 100 stupňů po dobu jedné hodiny a další den 95 stupňů po dobu jedné hodiny.
- Vychladlé sklenice skladujte v chladu a temnu.