Konzervování vepřového ve vlastní šťávě

Konzervování vepřového ve vlastní šťávě

Šťavnaté vepřové masíčko je oblíbená lahůdka, kterou nepohrdne snad nikdo. Naložte si ho ve vlastní šťávě a celá rodina se po něm bude moct utlouct!

Budete potřebovat

  • vepřovou plec, krkovici a bůček
  • masový vývar nebo převařenou vodu
  • sůl
  • bylinky, koření

Postup přípravy

  • Mix vepřového masa očistěte, lehce propláchněte a nakrájíme na velké kostky.
  • V míse maso smíchejte se solí, pepřem, drceným kmínem a sušenými bylinkami – záleží na vašem výběru.
  • Přidejte studený vývar nebo převařenou vodu, promíchejte a nechte v lednici odležet alespoň 12 hodin.
  • Mezitím si připravte zavařovací sklenice a víčka, která řádně sterilizujte a nechte vysušit.
  • Sklenice začněte plnit masem a do ¾ sklenice vývarem či vodou – maso musí být ponořené.
  • Okraje sklenic zbavte mastnoty a uzavřete víčky.
  • Vepřové maso sterilizujeme ve dvou fázích – každý den jedenkrát.
  • První den zavařujte při teplotě 100 stupňů po dobu jedné hodiny a další den 95 stupňů po dobu jedné hodiny.
  • Vychladlé sklenice skladujte v chladu a temnu.
Kousky masa zavařené ve vlastní šťávě ve sklenicích.
zdroj: geisha666blog.wordpress.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.