Tento recept na zavařované fazole postupuje krok za krokem a je ideální pro každého, kdo s konzervováním začíná. Jednoduché a jasné kroky k uchování zelených fazolek, které vydrží celou zimu!
Co budeme potřebovat
- Zelené fazole
- Voda
- Půllitrové nebo čtvrtlitrové sklenice
- Sůl na konzervování
Postup
- Zelené fazolky si omyjeme
- Poté je na 3 minuty namočíme do studené vody
- Pokud je potřeba lusky ořežeme a očistíme na koncích
- Zavařovací sklenice vložíme do vroucí vody, abychom je sterilizovali
- Vyndáme je a necháme je dnem vzhůru oschnout
- Když jsou dostatečně okapané, začneme je plnit zelenými fazolemi
- Sklenice by měly být naplněné až po okraj
- Podle návodu si připravíme tlakovou nádobu na zavařování
- Poté do jednotlivých sklenic nasypeme ½ lžičky konzervační soli
- V rychlovarné konvici si uvaříme vodu, kterou poté fazole ve skleničkách zalijeme
- Sklenice pevně uzavřeme víčkem a vyskládáme je do tlakové nádoby
- Fazole zavařujeme 60-90 minut
- Následně tlakovou nádobu opatrně otevřeme a necháme jí vychladnout
- Vyndáme sklenice na kuchyňskou linku a necháme je 12-24 hodin odpočívat
- Sklenice si označíme a uložíme na chladné místo
Dobrý den, vyzkoušel jsem spoustu způsobů. Mám ale stále problém. Nepodařilo se mi nikdy docílit toho, aby zavařené fazolky byly krásně světle zelené. Tak jako od Bonduel. Poradíte? Jiří Macháček. Děkuji