Tento recept na zavařované fazole postupuje krok za krokem a je ideální pro každého, kdo s konzervováním začíná. Jednoduché a jasné kroky k uchování zelených fazolek, které vydrží celou zimu!
Co budeme potřebovat
- Zelené fazole
- Voda
- Půllitrové nebo čtvrtlitrové sklenice
- Sůl na konzervování
Postup
- Zelené fazolky si omyjeme
- Poté je na 3 minuty namočíme do studené vody
- Pokud je potřeba lusky ořežeme a očistíme na koncích
- Zavařovací sklenice vložíme do vroucí vody, abychom je sterilizovali
- Vyndáme je a necháme je dnem vzhůru oschnout
- Když jsou dostatečně okapané, začneme je plnit zelenými fazolemi
- Sklenice by měly být naplněné až po okraj
- Podle návodu si připravíme tlakovou nádobu na zavařování
- Poté do jednotlivých sklenic nasypeme ½ lžičky konzervační soli
- V rychlovarné konvici si uvaříme vodu, kterou poté fazole ve skleničkách zalijeme
- Sklenice pevně uzavřeme víčkem a vyskládáme je do tlakové nádoby
- Fazole zavařujeme 60-90 minut
- Následně tlakovou nádobu opatrně otevřeme a necháme jí vychladnout
- Vyndáme sklenice na kuchyňskou linku a necháme je 12-24 hodin odpočívat
- Sklenice si označíme a uložíme na chladné místo