Konzervovaný fazolový salát

Konzervovaný fazolový salát
Příprava: 30 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 4

Černooké fazole, edamame a zelené křupavé fazolky – to vše naložené v pikantním solném roztoku. Tento salát se skvěle hodí jako příloha k vašem letnímu grilování a sklidí větší ohlasy než cokoli jiného.

INGREDIENCE:

  • 1 a ¼ šálku sušených černookých fazolí
  • 340 g čerstvých zelených fazolek, oříznutých a nakrájených na polovinu
  • 1 a ¾ šálku jablečného octa
  • 1 a ½ šálku cukru
  • 1 a ½ šálku vody
  • ¾ šálku citronové šťávy
  • ½ šálku olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 1 a ½ šálku mražených loupaných sójových bobů edamame
  • 1 žlutá cibule nakrájená na tenké plátky
  • 2 stroužky česneku, lisované

POSTUP:

  • Opláchněte černooké fazole a vložte je do velkého hrnce se 4 šálky vody.
  • Přiveďte vodu k varu, poté snižte teplotu na mírný plamen,  přikryjte pokličkou  a vařte 45 až 60 minut nebo do změknutí.
  • Sceďte a znovu propláchněte.
  • Fazole dejte do velké mísy stranou.
  • Ve stejném velkém hrnci přiveďte k varu 4 šálky vody a poté přidejte zelené fazolky.
  • Vařte 5 minut doměkka a poté fazole sceďte a vložte do mísy k černookým fazolím.
  • Postavte stejný hrnec na sporák a smíchejte ocet, cukr, vodu, citronovou šťávu, olej a sůl.
  • Za stálého míchání přiveďte k varu, aby se cukr rozpustil.
  • Přidejte černooké fazole, zelené fazolky, edamame, cibuli a česnek.
  • Jakmile se směs začne vařit, stáhněte z ohně.
  • Sklenice a víčka umyjte teplou mýdlovou vodou a poté je sterilizujte 10 minut ve vroucí vodě ve vodní lázni.
  • Nalijte směs do sklenic o velikosti 2,5 l a ponechte asi centimetr volného prostoru.
  • Pomocí malé špachtle odstraňte případné vzduchové bubliny.
  • Očistěte boky a okraje sklenic a zavíčkujte.
  • Naplňte nádobu na vodní lázeň vodou, položte připravené sklenice na stojan a ujistěte se, že jsou sklenice zakryty asi 5 cm vody.
  • Přiveďte vodu k varu.
  • Jakmile se voda vaří, stopněte si 15 minut.
  • Pomocí kleští bezpečně vyjměte sklenice a položte je na mřížku nebo utěrku, aby úplně vychladly.
Nakládané fazole ve sklenicích.
www.aimeemars.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.