Kopřivový špenát se sázeným vejcem

Kopřivový špenát se sázeným vejcem
Příprava: 20 minut Vaření: 10 minut Počet porcí: 4

Skvělé jídlo proti artritidě. Jedním z nejúžasnějších účinků kopřivy je její schopnost čistit organismus od usazenin kyseliny močové, odvádět žlučové usazeniny z cest žlučovodů a zlepšovat činnost jater, díky čemuž se organismus může zbavit jedovatých látek a posílit žaludek.

Co budeme potřebovat

  • 500 gramů čerstvých kopřiv
  • 1 cibule
  • 220 ml zeleninového nebo kuřecího vývaru
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
  • 1 vejce na každou porci
  • zakysaná smetana

Postup

  • Opláchněte kopřivy pod vodou, abyste je očistili.
  • Cibuli nakrájíme na jemné kostičky a zpěníme na olivovém oleji.
  • Cibuli zalijte vývarem a přidejte kopřivy.
  • Vše necháme dusit asi 10 minut pod pokličkou. Občas promíchejte, dokud všechny listy neovadnou.
  • Osolte, opepřete a vše rozmixujte.
  • Podle potřeby dolaďte zakysanou smetanou.
  • Špenát můžete podávat se sázeným vejcem a bramborami.
Miska plná špenátového krému s vejcem.
Zdroj: thyme.co.uk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.