Tradiční a výborná koprová omáčka

Tradiční a výborná koprová omáčka
Příprava: 10 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 3,5 l sladké smetany nebo mléka
  • 30 g hl. mouky
  • 2,5 l kyselé smetany
  • kávová lžička cukru
  • 1 lžíce usekaného kopru
  • sůl
  • ocet
  • 1 žloutek nebo 2 vejce
  • 10 g másla

Postup receptu

  1. Asi 2 l sladké smetany nebo mléka a kyselou smetanu přivedeme k varu
  2. V 1,5 dl smetany dobře promícháme rozkvedlanou mouku, za stálého míchání ji přilijeme do vařící smetany a necháme vařit 5–10 min na mírném ohni povařit
  3. Omáčku zjemníme tím, že žloutek rozmícháme v trošce oddělané omáčky, a pak vlijeme do hotové omáčky a chviličku povaříme
  4. Pak ještě, jak kdo má rád, můžeme přidat uvařené vejce na hniličku nebo natvrdo
  5. Příloha je k této moc dobré omáčce doporučovaná knedla, vařený brambor
  6. Nakonec se přidává kopr čerstvý nebo sterilovaný podle toho, co je zrovna dostupné

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.