Koprová omáčka s vajíčkem

Koprová omáčka s vajíčkem

Jednoduchá koprovka, kterou stačí doplnit vejcem a brambory, je jako klenot v české kuchyni.

INGREDIENCE:

  • 80 g másla
  • 100 g hladké mouky
  • 20 g cukru
  • ½ litru mléka
  • 4 dl zakysané smetany
  • čerstvý kopr
  • sůl 
  • pepř
  • ocet
  • vejce

POSTUP:

  • Z másla a mouky si udělejte jíšku, zalijte mlékem a vodou (asi 3 hrnky).
  • Vařte za stálého míchání 10 minut. 
  • Osolte, opepřete, přidejte nasekaný kopr, dochuťte octem, cukrem a nakonec zjemněte zakysanou smetanou. 
  • Podávejte s vejcem uvařeným natvrdo, volským okem nebo ztraceným vejcem.
Omáčka s koprem zahuštěná smetanou a podávaná s vejcem.
nl.pinterest.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.