Koprová omáčka je klasika českých jídelen a rozděluje lidi na dva tábory – na ty, co ji milují, a ty, co ji nesnášejí. Připravte si ji podle našeho jednoduchého receptu!
INGREDIENCE
- 1 svazek kopru
- 1 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 200 ml mléka
- 250 ml smetany na vaření
- 1 lžíce octu
- sůl a cukr
POSTUP
- Kopr nakrájíme najemno.
- V kastrolu rozpustíme máslo, přisypeme do něj hladkou mouku a uděláme jíšku.
- Zalijeme vývarem, přilijeme mléko a zlehka 15 minut povaříme.
- Přidáme smetanu a kopr.
- Dochutíme solí, cukrem a octem.
- Můžeme podávat s opékaným bramborem nebo houskovým knedlíkem a zastřeným vejcem.
Možná se vám budou hodit i naše recenze plynových sporáků. Kdo vyhrál v našem srovnání?