Koprová omáčka s vajíčky

Koprová omáčka s vajíčky

Koprová omáčka je klasika českých jídelen a rozděluje lidi na dva tábory – na ty, co ji milují, a ty, co ji nesnášejí. Připravte si ji podle našeho jednoduchého receptu!

INGREDIENCE

  • 1 svazek kopru
  • 1 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 200 ml mléka
  • 250 ml smetany na vaření
  • 1 lžíce octu
  • sůl a cukr

POSTUP

  1. Kopr nakrájíme najemno.
  2. V kastrolu rozpustíme máslo, přisypeme do něj hladkou mouku a uděláme jíšku.
  3. Zalijeme vývarem, přilijeme mléko a zlehka 15 minut povaříme.
  4. Přidáme smetanu a kopr.
  5. Dochutíme solí, cukrem a octem.
  6. Můžeme podávat s opékaným bramborem nebo houskovým knedlíkem a zastřeným vejcem.
Smetanová omáčka s koprem servírovaná na talíři s vejcem a houskovým knedlíkem.
www.cooklikeczechs.com

Možná se vám budou hodit i naše recenze plynových sporáků. Kdo vyhrál v našem srovnání?

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.