Jestli jste zatím konzumovali pouze klasiku a o tomto receptu neměli ani tušení, pak vás tato chuťovka mile překvapí. Okurky dodají celému pokrmu ten správný šmrnc a vaše chuťové buňky budou skákat radostí.
Ingredience:
- 6 hrnků kuřecího vývaru
- 1 kg oloupaných brambor (nakrájené na čtvrtky)
- 2 hrnky mrkve na kostičky
- 1 větší svazek kopru
- 1/2 kostky neslaného másla
- 1/2 hrnku hladké mouky
- 1 hrnek zakysané smetany
- 1/4 hrnku vody
- 2 hrnky nálevu
- 1 1/2 lžičky Old Bay koření
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky hrubě mletého černého pepře
- 1/4 lžičky kajenského pepře
- 4 nakrájené nakládané okurky
Postup:
- Do velkého hrnce dáme vývar, brambory, mrkev, máslo a přivedeme k varu.
- Jakmile jsou brambory měkké, přihodíme okurky a necháme vařit.
- V misce smícháme mouku, zakysanou smetanu i vodu a zašleháme do polévky.
- Přilijeme nálev, přisypeme sůl a koření a ještě 5 minut povaříme.
- Poté odstavíme a ihned podáváme.