Korejská tofu polévka

Korejská tofu polévka
Příprava: 15 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 4

Tato korejská polévka je plná chuti kimchi, česnekového koření a hedvábně měkkým tofu. Uvaří se za pouhých 30 minut a vznikne vynikající jídlo, které je veganské a bez lepku!

Co budeme potřebovat

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 malá cibule, nakrájená
  • 3 stroužky česneku, nakrájené
  • 5 cm zázvoru, nakrájeného
  • 120 g kimchi
  • 1 lžička červených chilli vloček
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžíce tamari
  • 140 ml kimchi šťávy
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 1 balení měkkého tofu, okapané a nakrájené na velké kostky
  • 2 jarní cibule, nakrájené na plátky

Postup

  • V hrnci rozehřejte olivový olej na středně vysokou teplotu, přidejte cibuli, česnek a zázvor a nechte 2 minuty vařit.
  • Přidejte kimchi, vločky červeného chilli, sezamový olej, tamari a kimchi šťávu a vše promíchejte a nechte vařit na střední teplotu 1-2 minuty.
  • Přilijeme vývar, přivedeme k varu, poté přikryjeme a necháme 10-15 minut probublávat.
  • Odstraňte víko a přidejte tofu a nakrájenou zelenou cibulku a podávejte.
Hrnec plný červené pálivé korejské polévky.
Zdroj: seonkyounglongest.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.