Tato korejská polévka je plná chuti kimchi, česnekového koření a hedvábně měkkým tofu. Uvaří se za pouhých 30 minut a vznikne vynikající jídlo, které je veganské a bez lepku!
Co budeme potřebovat
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 malá cibule, nakrájená
- 3 stroužky česneku, nakrájené
- 5 cm zázvoru, nakrájeného
- 120 g kimchi
- 1 lžička červených chilli vloček
- 1 lžíce sezamového oleje
- 1 lžíce tamari
- 140 ml kimchi šťávy
- 1 litr zeleninového vývaru
- 1 balení měkkého tofu, okapané a nakrájené na velké kostky
- 2 jarní cibule, nakrájené na plátky
Postup
- V hrnci rozehřejte olivový olej na středně vysokou teplotu, přidejte cibuli, česnek a zázvor a nechte 2 minuty vařit.
- Přidejte kimchi, vločky červeného chilli, sezamový olej, tamari a kimchi šťávu a vše promíchejte a nechte vařit na střední teplotu 1-2 minuty.
- Přilijeme vývar, přivedeme k varu, poté přikryjeme a necháme 10-15 minut probublávat.
- Odstraňte víko a přidejte tofu a nakrájenou zelenou cibulku a podávejte.