Manul changachi jinak také korejský nakládaný česnek má křupavou strukturu, slanou jemně kořeněnou chuť a vysokou návykovost.
Když navíc místo celých stroužků použijeme plátky, můžeme jej použít jako přísadu do rýže či nudlových pokrmů.
Ingredience:
- 9 palic česneku
- 1 hrnek sójové omáčky
- 1/3 hrnku rýžového vinného octa
- 1/3 hrnku cukru
Postup:
- Česnek oloupeme a důkladně opláchneme.
- Sójovou omáčku s octem nalijeme do hrnce, přidáme cukr a přivedeme k varu.
- Necháme vařit zhruba 10 minut a poté odstavíme, aby nálev vychladl.
- Jakmile je nálev chladný, přelijeme jej do sklenice s česnekem.
- Důležité je, aby byly všechny stroužky ponořené.
- Důkladně utěsníme sklenici a odložíme na bezpečné místo, kde nehrozí rozbití.
- Necháme odpočívat minimálně 3 týdny, klidně i déle.
- Po otevření je nutné takto připravený česnek uložit do lednice.