Korejská zelenina bez sterilování

Korejská zelenina bez sterilování

Manul changachi jinak také korejský nakládaný česnek má křupavou strukturu, slanou jemně kořeněnou chuť a vysokou návykovost.

Když navíc místo celých stroužků použijeme plátky, můžeme jej použít jako přísadu do rýže či nudlových pokrmů.

Ingredience:

  • 9 palic česneku
  • 1 hrnek sójové omáčky
  • 1/3 hrnku rýžového vinného octa
  • 1/3 hrnku cukru

Postup:

  • Česnek oloupeme a důkladně opláchneme.
  • Sójovou omáčku s octem nalijeme do hrnce, přidáme cukr a přivedeme k varu.
  • Necháme vařit zhruba 10 minut a poté odstavíme, aby nálev vychladl.
  • Jakmile je nálev chladný, přelijeme jej do sklenice s česnekem.
  • Důležité je, aby byly všechny stroužky ponořené.
  • Důkladně utěsníme sklenici a odložíme na bezpečné místo, kde nehrozí rozbití.
  • Necháme odpočívat minimálně 3 týdny, klidně i déle.
  • Po otevření je nutné takto připravený česnek uložit do lednice.
Manul changachi - Korejský nakládaný česnek
Zdroj: https://www.thespruceeats.com/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.