Korejská zelenina bez sterilování

Korejská zelenina bez sterilování

Manul changachi jinak také korejský nakládaný česnek má křupavou strukturu, slanou jemně kořeněnou chuť a vysokou návykovost.

Když navíc místo celých stroužků použijeme plátky, můžeme jej použít jako přísadu do rýže či nudlových pokrmů.

Ingredience:

  • 9 palic česneku
  • 1 hrnek sójové omáčky
  • 1/3 hrnku rýžového vinného octa
  • 1/3 hrnku cukru

Postup:

  • Česnek oloupeme a důkladně opláchneme.
  • Sójovou omáčku s octem nalijeme do hrnce, přidáme cukr a přivedeme k varu.
  • Necháme vařit zhruba 10 minut a poté odstavíme, aby nálev vychladl.
  • Jakmile je nálev chladný, přelijeme jej do sklenice s česnekem.
  • Důležité je, aby byly všechny stroužky ponořené.
  • Důkladně utěsníme sklenici a odložíme na bezpečné místo, kde nehrozí rozbití.
  • Necháme odpočívat minimálně 3 týdny, klidně i déle.
  • Po otevření je nutné takto připravený česnek uložit do lednice.
Manul changachi - Korejský nakládaný česnek
Zdroj: https://www.thespruceeats.com/
Komentáře
  1. Dobrý den, vyzkoušel jsem spoustu způsobů. Mám ale stále problém. Nepodařilo se mi nikdy docílit toho, aby zavařené fazolky byly krásně světle zelené. Tak jako od Bonduel. Poradíte? Jiří Macháček. Děkuji

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.