Kořeněná vegetariánská houbová omáčka

Kořeněná vegetariánská houbová  omáčka

Kořeněné omáčky s houbami napodobují masovou úpravu na divoko. Neobejdeme se proto bez kořenové zeleniny a divokého koření.

INGREDIENCE

  • 200 g hub
  • 1 větší mrkev
  • 1/4 celeru
  • 1 petržel
  • 2 menší cibule
  • 2 stroužky česneku
  • divoké koření – bobkový list, nové koření, celý pepř, jalovec
  • sůl
  • pepř
  • 700 ml zeleninového vývaru
  • 100 ml červeného vína
  • jíška
  • 200 ml smetany na vaření

POSTUP

  1. V kastrolu osmažte jednu nadrobno nakrájenou cibuli.
  2. Přidejte na malé kousky nakrájenou kořenovou zeleninu a koření.
  3. Poduste doměkka.
  4. Houby nakrájejte na plátky a orestujte na pánvi společně s druhou cibulí
  5. Podlijte vínem a poduste
  6. Kastrol se zeleninou odstavte z plotny, vyndejte koření a zeleninu rozmixujte.
  7. Vraťte na plotnu, podlijte vývarem a zahustěte jíškou
  8. Povařte
  9. Přidejte houby a podle potřeby dochuťte solí a pepřem
  10. Omáčku zjemnit sladkou nebo zakysanou smetanou.
kořeněná houbová omáčka
Zdroj: simply-delicious-food.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.