Kořeněné omáčky s houbami napodobují masovou úpravu na divoko. Neobejdeme se proto bez kořenové zeleniny a divokého koření.
INGREDIENCE
- 200 g hub
- 1 větší mrkev
- 1/4 celeru
- 1 petržel
- 2 menší cibule
- 2 stroužky česneku
- divoké koření – bobkový list, nové koření, celý pepř, jalovec
- sůl
- pepř
- 700 ml zeleninového vývaru
- 100 ml červeného vína
- jíška
- 200 ml smetany na vaření
POSTUP
- V kastrolu osmažte jednu nadrobno nakrájenou cibuli.
- Přidejte na malé kousky nakrájenou kořenovou zeleninu a koření.
- Poduste doměkka.
- Houby nakrájejte na plátky a orestujte na pánvi společně s druhou cibulí
- Podlijte vínem a poduste
- Kastrol se zeleninou odstavte z plotny, vyndejte koření a zeleninu rozmixujte.
- Vraťte na plotnu, podlijte vývarem a zahustěte jíškou
- Povařte
- Přidejte houby a podle potřeby dochuťte solí a pepřem
- Omáčku zjemnit sladkou nebo zakysanou smetanou.