Kořeněné cukroví s kardamonem

Kořeněné cukroví s kardamonem

Kardamon dodá cukroví jedinečnou chuť a intenzivní aroma. Vychutnejte si ho v kombinaci s čajem či kávou.

Ingredience:

  • 3 šálky celozrnné mouky
  • 1 šálek másla
  • 3/4 šálku cukru
  • 1/4 šálku medu
  • 1 vejce
  • 1 čajová lžička mletého kardamonu
  • 1/2 čajové lžičky  soli
  • 1/4 čajové lžičky jedlé sody
  • 1 čajová lžička čistého vanilkového extraktu

Postup:

  1. V míse smíchejte mouku, kardamom, sůl a jedlou sodu.
  2. V kuchyňském robotu vyšlehejte máslo a cukr.
  3. Přidejte med, vejce a vanilku.
  4. Pokračujte v míchání při střední rychlosti, dokud se vše dobře nespojí.
  5. Přidejte směs mouky a míchejte při nízkých otáčkách.
  6. Vzniklé těsto rozdělte na polovinu a obě dvě části zabalte do potravinové fólie a dejte na alespoň hodinu do ledničky.
  7. Předehřejte si troubu na 170°C a plechy vyložte pečicím papírem.
  8. Těsto rozválejte na pomoučené pracovní ploše na tloušťku půl centimetru.
  9. Vykrajovátky vykrájejte libovolné tvary, potup opakujte i s druhou částí těsta.
  10. Pečte přibližně 11-13 minut.
  11. Po vychladnutí můžete kořeněné cukroví s kardamonem ozdobit libovolnou polevou.
Vánoční sněhové vločky s kadamonem.
zdroj: finecooking.com

Kromě receptů na kořeněné cukroví můžete med využít i při přípravě oblíbených medových perníčků. Inspirujte se našimi rozmanitými recepty!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.