Kardamon dodá cukroví jedinečnou chuť a intenzivní aroma. Vychutnejte si ho v kombinaci s čajem či kávou.
Ingredience:
- 3 šálky celozrnné mouky
- 1 šálek másla
- 3/4 šálku cukru
- 1/4 šálku medu
- 1 vejce
- 1 čajová lžička mletého kardamonu
- 1/2 čajové lžičky soli
- 1/4 čajové lžičky jedlé sody
- 1 čajová lžička čistého vanilkového extraktu
Postup:
- V míse smíchejte mouku, kardamom, sůl a jedlou sodu.
- V kuchyňském robotu vyšlehejte máslo a cukr.
- Přidejte med, vejce a vanilku.
- Pokračujte v míchání při střední rychlosti, dokud se vše dobře nespojí.
- Přidejte směs mouky a míchejte při nízkých otáčkách.
- Vzniklé těsto rozdělte na polovinu a obě dvě části zabalte do potravinové fólie a dejte na alespoň hodinu do ledničky.
- Předehřejte si troubu na 170°C a plechy vyložte pečicím papírem.
- Těsto rozválejte na pomoučené pracovní ploše na tloušťku půl centimetru.
- Vykrajovátky vykrájejte libovolné tvary, potup opakujte i s druhou částí těsta.
- Pečte přibližně 11-13 minut.
- Po vychladnutí můžete kořeněné cukroví s kardamonem ozdobit libovolnou polevou.
Kromě receptů na kořeněné cukroví můžete med využít i při přípravě oblíbených medových perníčků. Inspirujte se našimi rozmanitými recepty!