Také se vám při vyslovení slova Vánoce vybaví nejrůznější vůně, jako je vanilka, rum či skořice?
Mnoho z těchto vůní jde ruku v ruce s vánočním pečením.
Vytvořte tu pravou voňavou atmosféru s našimi recepty na kořeněné cukroví!
Přidejte špetku koření do vašich oblíbených druhů, nebo vyzkoušejte druhy zcela nové.
Uvidíte, že vaše Vánoce dostanou nový rozměr!
Naše recepty
Chuť a vůni vašeho vánočního pečiva můžete zvýraznit nejen kořením, ale také rozmanitým alkoholem. Vyzkoušejte kromě receptů na kořeněné cukroví také ty na opilé cukroví. Použít můžete rum, vaječný likér či brandy.
Koření a pečení
Koření běžně používáme k dochucování velkého množství potravin. Kromě chuti dodá díky éterickým silicím pokrmům i aroma. Rozmanité koření v sobě ale často ukrývá i mnoho zdraví prospěšných látek, především minerálů a vitamínů. Od nepaměti se různých účinků koření využívalo také v lidovém léčitelství. Recepty na kořeněné cukroví představují zajímavou možnost, jak tuto pochutinu zařadit do našeho jídelníčku v podobě sladkostí.
Při vánočním pečení můžete kromě obvyklé vanilky či skořice využít také další koření, například zázvor, kardamon, hřebíček, muškátový oříšek či anýz. Stačí často jen malé množství a cukroví získá rázem výraznější chuť i jedinečné aroma, které vám pomůže vytvořit tu pravou vánoční atmosféru.