Kořeněné vánoční cukroví s muškátovým oříškem

Kořeněné vánoční cukroví s muškátovým oříškem
Příprava: 30 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 35

Muškátový oříšek se hodí nejen k dochucení masitých a zeleninových pokrmů, skvělý je také ve vánočním cukroví.

Ingredience:

  • 3 šálky hladké mouky
  • 1 šálek másla
  • 1 šálek cukru
  • 3 vejce
  • 2 čajové lžičky prášku do pečiva
  • 1 čajová lžička mletého muškátového oříšku
  • špetka mleté skořice
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu

Poleva

  • 4 šálky moučkového cukru
  • 1/2 šálku másla
  • 1 PL vanilkového extraktu
  • 1/4 šálku mléka
  •  2 kapky libovolné barvy potravinářského barviva

Postup:

  1. Do mísy prosejte mouku, prášek do pečiva, muškátový oříšek a skořici.
  2. Máslo a cukr vyšlehejte elektrickým mixérem dohladka.
  3. Postupně přidávejte vejce, přičemž každé vejce nechte před přidáním dalšího vmíchat do máslové směsi.
  4. S posledním vejcem zašlehejte též vanilku.
  5. Přimíchejte směs mouky a vytvořte těsto.
  6. Vzniklé těsto dejte přes noc do ledničky.
  7. Předehřejte troubu na 175°C.
  8. Těsto rozválejte na tloušťku přibližně půl centimetru.
  9. Pomocí vykrajovátek vykrájejte libovolné tvary cukroví.
  10. Vložte na plech s pečicím papírem a pečte přibližně 8-10 minut.
  11. Když kořeněné cukroví chladne, připravte si polevu.
  12. Máslo a moučkový cukr vyšlehejte elektrickým mixérem ve velké míse dotuha.
  13. Přidejte vanilku a pomalu po troškách přimíchávejte mléko, dokud nedosáhnete roztíratelné konzistence.
  14. V případě potřeby vmíchejte potravinářské barvivo.
  15. Vychladlé cukroví polevou potřete.
Vánoční pečivo s muškátovým oříškem.
zdroj: lifemadesweeter.com

K ozdobě tohoto kořeněného cukroví můžete využít některý z našich receptů na ty nejlepší polevy na perníčky.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.