Když už se člověk rozhodne trochu hřešit, vždy by to mělo být s takovou pochoutkou, se kterou to bude stát za to. Hoďte na to šlehačku, zmrzlinu nebo vařený pudink a budete se olizovat až za ušima.
Ingredience:
- 175 g hladké mouky
- 110 g nesoleného másla
- 50 g hnědého cukru
- 3 lžíce krystalového cukru
- Špetka soli
- 750 g jablek
- 175 g brusinek (čerstvé nebo zmrazené)
- Šťáva a kůra z 1 pomeranče
- 1 lžička mleté skořice
- 1/2 lžičky mletého nového koření
- Špetka strouhaného muškátového oříšku
Postup:
- Nejdříve začneme tím, že si předehřejeme troubu na 200 stupňů.
- Mouku prosejeme do misky, přidáme nakrájené máslo, hnědý cukr, špetku soli a zpracujeme v drobenku, která bude podobná strouhance.
- Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky.
- Dáme do misky, přihodíme brusinky, pomerančovou kůru i šťávu, skořici, nové koření, krystalový cukr a promícháme.
- Pekáč vymažeme máslem a nasypeme do něj ovoce s kořením.
- Posypeme drobenkou, uhladíme a vložíme do předehřáté trouby na 35 minut.
- Pak už jen stačí vyjmout, nechat 5 minut odpočinout a hned servírovat.