Kořeněný dezert s brusinkami

Kořeněný dezert s brusinkami

Když už se člověk rozhodne trochu hřešit, vždy by to mělo být s takovou pochoutkou, se kterou to bude stát za to. Hoďte na to šlehačku, zmrzlinu nebo vařený pudink a budete se olizovat až za ušima.

Ingredience:

  • 175 g hladké mouky
  • 110 g nesoleného másla
  • 50 g hnědého cukru
  • 3 lžíce krystalového cukru
  • Špetka soli
  • 750 g jablek
  • 175 g brusinek (čerstvé nebo zmrazené)
  • Šťáva a kůra z 1 pomeranče
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1/2 lžičky mletého nového koření
  • Špetka strouhaného muškátového oříšku

Postup:

  • Nejdříve začneme tím, že si předehřejeme troubu na 200 stupňů.
  • Mouku prosejeme do misky, přidáme nakrájené máslo, hnědý cukr, špetku soli a zpracujeme v drobenku, která bude podobná strouhance.
  • Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky.
  • Dáme do misky, přihodíme brusinky, pomerančovou kůru i šťávu, skořici, nové koření, krystalový cukr a promícháme.
  • Pekáč vymažeme máslem a nasypeme do něj ovoce s kořením.
  • Posypeme drobenkou, uhladíme a vložíme do předehřáté trouby na 35 minut.
  • Pak už jen stačí vyjmout, nechat 5 minut odpočinout a hned servírovat.
Jablečný crumble s brusinkami a směsí koření.
Zdroj: https://www.lovefood.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.