Příprava: 10 minut
Vaření: 15 minut
Počet porcí: 10
Doba přípravy: 25 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 10
Ingredience
- 1 kg zralého červeného rybízu
- 40–50 dkg krystalového cukru
- 5 hřebíčků
- 3 kousky celé skořice
- 1 lžička kyseliny citronové
- 1 konzervační přípravek Pektogel nebo obdobný přípravek
Postup receptu
- Do hrnce dáme oprané kuličky rybízu, podlijeme asi 6 lžícemi vody a vaříme s hřebíčkem a skořicí do změknutí rybízu
- Pak za stálého varu přisypáváme cukr a mícháme, až se cukr rozpustí
- Přidáme Pektogel a podle návodu po určenou dobu povaříme
- Horký džem plníme do malých skleniček, zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout