Kořeněný zázvorový moučník

Kořeněný zázvorový moučník

Tento chuťově dobrý a vláčný perník z cukety dokáže vykouzlit úsměv na rtech u každého, kdo jej ochutná. Můžete si na něj dát oblíbenou marmeládu, nebo jen tak na talířku polít javorovým sirupem.

Ingredience:

  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 3/4 hrnku krystalového cukru
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1/4 lžičky soli
  • 1 lžíce mleté skořice
  • Špetka muškátového oříšku
  • 2 vejce
  • 1/2 hrnku rostlinného oleje
  • 1 hrnek strouhané cukety
  • 1/2 hrnku nasekaných vlašských ořechů
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1 lžička strouhaného čerstvého zázvoru

Postup:

  • Nejdříve si předehřejeme troubu na 170 stupňů.
  • V jedné misce smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, sodu, sůl, skořici a muškátový oříšek.
  • Do další mísy dáme vejce, olej, strouhanou cuketu, vlašské ořechy, vanilkový extrakt, strouhaný zázvor a důkladně našleháme.
  • Přendáme do mísy se suchými surovinami a mícháme, až dokud nebude těsto dokonale hladké. Kdo chce, může rovnou vzít ruční mixér a šlehat vše asi 5 minut.
  • Hotové těsto nalijeme do formy vyložené pečícím papírem a vložíme do předehřáté trouby.
  • Pečeme zhruba 50 minut, až dokud se těsto nepřestane lepit na špejli.
  • Vyjmeme z trouby a necháme 20 minut odpočinout. Pak nakrájíme a můžeme podávat.

Tip: Zbytky, které nesníme, nám v lednici vydrží a 5 dnů, ale koláč je možné i zmrazit.

Před konzumací jej stačí jen rozmrazit, ohřát v mikrovlnné troubě nebo klidně i chvilku na plechu v klasické troubě a bude zase jako čerstvě připravený.

Moučník z cukety se zázvorem.
Zdroj: https://foodheavenmadeeasy.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.