Tyto mini košíčky s čokoládovou pěnou jsou úžasnou zdravou pochoutkou, vhodnou k Vánoční tabuli. Obsahují spoustu oříšků, jsou slazené ovocem a navíc jsou bezlepkové, veganské a s vysokým obsahem bílkovin.
Ingredience
Na košíčky:
- 1 šálek kešu ořechů
- 3/4 šálku datlí, vypeckovaných
- 2 lžíce kešu másla
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 2 lžíce kakaových bobů
Na čokoládovou pěnu:
- 1 šálek kešu ořechů
- 1 šálek konzervovaného kokosového mléka light
- 1/4 šálku kokosového oleje, rozpuštěného
- 1/2 šálku kakaového prášku
- 1/2 šálku datlí, vypeckovaných
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- špetka soli
Postup
- Přidejte kešu, datle, kešu máslo a vanilku do kuchyňského robotu.
- Zpracovávejte, dokud se směs nespojí.
- Přidejte kakaové boby a několikrát promíchejte.
- Těsto přeneste do mini forem na muffiny.
- Těsto by vám mělo vyjít na 12 malých košíčků.
- Dejte do lednice.
- Do kuchyňského robotu dejte všechny ingredience na pěnu.
- Zpracujte do hladka, 4-5 minut (nebo déle, v závislosti na síle vašeho kuchyňského robotu).
- Směs by měla být lehce hustá.
- Naneste čokoládovou pěnu do každého košíčku.
- Podle potřeby každý košíček posypte kakaem.
- Košíčky vložte do mrazáku alespoň na 20 minut, dokud náplň neztuhne, nebo je uložte do lednice, dokud nebudete připraveni podávat.