Příprava: 20 minut
Vaření: 40 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 4 vepřové kotlety
- 1 sklenice červeného sterilovaného zelí
- 75 dkg -1 kg brambor
- 6 stroužků česneku
- 2 cibule
- sůl
- pepř
- kmín
- mletá sladká paprika
- olej.
Postup receptu
- Brambory uvaříme ve slupce do poloměkka
- Maso nakrájíme na plátky, česnek posekáme na plátky, cibuli nakrájíme na kolečka
- Do olejem vymazaného pekáčku naskládáme větší část brambor nakrájených na silnější plátky, osolíme je a okmínujeme
- Pak rozložíme kotlety, které osolíme, opepříme, okmínujeme, posypeme mletou paprikou a posypeme česnekem
- Na maso narovnáme na kolečka nakrájenou cibuli a ni dáme okapané červené zelí (bez láku)
- Poslední vrstvou jsou zbývající plátky brambor, které opět osolíme a okmínujeme a navíc je poprášíme mletou paprikou
- Mírně podlité pečeme v předehřáté troubě nejméně 1 hodinu