Houby obvykle dodají pokrmu svoji charakteristickou chuť i vůni. Pro přípravu vepřových kotlet na houbách použijte raději houby čerstvé – buď vlastnoručně nasbírané v lese nebo kupované žampiony.
INGREDIENCE
- 750 g vepřových kotlet
- 200 g čerstvých hub
- sůl
- mletý pepř
- cibule
- olej
- hladká mouka
POSTUP
- Kotlety omyjeme, osušíme a naklepeme.
- Pak je osolíme a opepříme a na okrajích několikrát nařízneme, aby se při opékání nekroutily.
- Houby očistíme a nakrájíme nadrobno.
- V pánvi rozpálíme olej a kotlety na něm zprudka z obou stran opečeme a ihned po opečení předěláme na talíř.
- Pak ve výpeku osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a na ni přidáme nakrájené houby.
- Stále mícháme a restujeme.
- Houby pak zaprášíme moukou, podlijeme, přidáme opečené kotlety a dusíme asi 25 minut.
- Podáváme s různě upravenými bramborami.