Tento recept je skvělý, když čekáte návštěvu a nevíte, co rychle připravit. Je zdravý, snadný a potěší každou chuťovou buňku!
Ingredience
Na marinádu:
- 4 – 6 vepřových kotlet
- 2 – 3 nakrájené stroužky česneku
- šťáva z 1 citronu
- 3 – 4 lžíce rostlinného oleje
- 1 čajová lžička uzené papriky
- 1 čajová lžička tymiánu
- sůl a pepř na dochucení
Na zeleninu:
- 450 g zelených fazolek (čerstvých nebo mražených) nebo brokolice
- 1 – 2 červené papriky nakrájené na nudličky julienne
- 1 velká červená cibule nakrájená na julienne
- 4 středně velké brambory nakrájené na kostičky
- sůl a pepř na dochucení
- 1/2 čajové lžičky tymiánu
- 1/2 čajové lžičky sušeného česneku
- 3 lžíce rostlinného oleje
Postup
- Předehřejeme troubu na 250 stupňů Celsia.
- Vložíme vepřové kotlety do velkého sáčku spolu s olejem, citronovou šťávou, solí, pepřem, česnekem, uzenou paprikou a tymiánem.
- Uzavřeme sáček a rovnoměrně vmasírujeme marinádu do masa.
- Vložíme sáček s masem a marinádou do ledničky.
- Mezitím dáme zelené fazole (nebo brokolici) na pekáč spolu s nakrájenou cibulí, červenou paprikou a bramborami, a vše promícháme se solí, pepřem a olejem.
- Volitelně můžeme přidat sušený česnek a tymián.
- Pokusíme se umístit veškerou zeleninu do jedné vrstvy.
- Maso spolu s marinádou položíme na zeleninu.
- Pečeme v troubě asi 25 minut.
- Po 15 minutách můžeme maso otočit na druhou stranu.
- Ochutnáme brambory, abychom se ujistili, že jsou hotové.
- Pokud ne, pečeme dalších 5-7 minut.
- Podáváme s jednoduchým zeleným salátem.