Kotlety z vepřového s restovanou zeleninou

Kotlety z vepřového s restovanou zeleninou

Tento recept je skvělý, když čekáte návštěvu a nevíte, co rychle připravit. Je zdravý, snadný a potěší každou chuťovou buňku!

Ingredience

Na marinádu:

  •  4 – 6 vepřových kotlet
  • 2 – 3 nakrájené stroužky česneku
  • šťáva z 1 citronu
  • 3 – 4 lžíce rostlinného oleje
  • 1 čajová lžička uzené papriky
  • 1 čajová lžička tymiánu
  • sůl a pepř na dochucení

Na zeleninu:

  • 450 g zelených fazolek (čerstvých nebo mražených) nebo brokolice
  • 1 – 2 červené papriky nakrájené na nudličky julienne
  • 1 velká červená cibule nakrájená na julienne
  • 4 středně velké brambory nakrájené na kostičky
  • sůl a pepř na dochucení
  • 1/2 čajové lžičky tymiánu
  • 1/2 čajové lžičky sušeného česneku
  • 3 lžíce rostlinného oleje

Postup

  1. Předehřejeme troubu na 250 stupňů Celsia.
  2. Vložíme vepřové kotlety do velkého sáčku spolu s olejem, citronovou šťávou, solí, pepřem, česnekem, uzenou paprikou a tymiánem.
  3. Uzavřeme sáček a rovnoměrně vmasírujeme marinádu do masa.
  4. Vložíme sáček s masem a marinádou do ledničky.
  5. Mezitím dáme zelené fazole (nebo brokolici) na pekáč spolu s nakrájenou cibulí, červenou paprikou a bramborami, a vše promícháme se solí, pepřem a olejem.
  6. Volitelně můžeme přidat sušený česnek a tymián.
  7. Pokusíme se umístit veškerou zeleninu do jedné vrstvy.
  8. Maso spolu s marinádou položíme na zeleninu.
  9. Pečeme v troubě asi 25 minut.
  10. Po 15 minutách můžeme maso otočit na druhou stranu.
  11. Ochutnáme brambory, abychom se ujistili, že jsou hotové.
  12. Pokud ne, pečeme dalších 5-7 minut.
  13. Podáváme s jednoduchým zeleným salátem.
Vepřové plátky položené na zelenině na plechu zakrytém alobalem.
www.thebossykitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.