Kotlíkový guláš s bramborem

Kotlíkový guláš s bramborem

Výborný kotlíkový gulášek chutná nejlépe venku. Během jeho vaření se linou příjemné vůně, které nás naplňují nedočkavostí.

INGREDIENCE

  • 1,2 kg vepřové plece
  • 500 g cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 5 lžic sádla
  • 4 středně velká rajčata
  • 2 bílé papriky
  • 9 středně velkých brambor
  • sůl
  • pepř
  • mletý kmín
  • mletá sladká paprika
  • feferonka (kdo chce pálivější)

POSTUP

  • Maso si umyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky a osolíme. 
  • Cibulku si nakrájíme na menší kostičky a osmažíme na sádle pomalu do tmava. 
  • Do kotlíku si pak přidáme na kostičky nakrájený česnek a maso, které necháme ze všech stran zatáhnout. 
  • Zasypeme jej paprikou, kmínem, chvilku prohřejeme, pak přidáme nakrájené papriky, rajčata a chvilku podusíme. 
  • Až se vydusí šťáva, začneme po malých částech podlévat.
  • Pak přidáme osm na kostky nakrájených brambor, chceme-li, přidáme i feferonku.
  • Dusíme do měkka. 
  • Jednu bramboru si nastrouháme najemno a guláš jí zahustíme. 
Výtečný guláš z kotlíku, který si můžete uvařit i na zahradě.
coolinari.sk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.