Výborný kotlíkový gulášek chutná nejlépe venku. Během jeho vaření se linou příjemné vůně, které nás naplňují nedočkavostí.
INGREDIENCE
- 1,2 kg vepřové plece
- 500 g cibule
- 5 stroužků česneku
- 5 lžic sádla
- 4 středně velká rajčata
- 2 bílé papriky
- 9 středně velkých brambor
- sůl
- pepř
- mletý kmín
- mletá sladká paprika
- feferonka (kdo chce pálivější)
POSTUP
- Maso si umyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky a osolíme.
- Cibulku si nakrájíme na menší kostičky a osmažíme na sádle pomalu do tmava.
- Do kotlíku si pak přidáme na kostičky nakrájený česnek a maso, které necháme ze všech stran zatáhnout.
- Zasypeme jej paprikou, kmínem, chvilku prohřejeme, pak přidáme nakrájené papriky, rajčata a chvilku podusíme.
- Až se vydusí šťáva, začneme po malých částech podlévat.
- Pak přidáme osm na kostky nakrájených brambor, chceme-li, přidáme i feferonku.
- Dusíme do měkka.
- Jednu bramboru si nastrouháme najemno a guláš jí zahustíme.