Kotrčové ragú

Kotrčové ragú
Příprava: 15 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 4

Tento druh houby je mnohdy nedoceněný, přitom se s ním dají vykouzlit super pochoutky. Rýže se k tomu hodí jako perfektní společník.

Ingredience:

Na rizoto:

  • 1 hrnek rýže Arborio
  • 1/2 středně velké cibule
  • sůl
  • 5 hrnků horkého kuřecího vývaru
  • ½ hrnku nastrouhaného vysoce kvalitního parmazánu
  • 6 polévkových lžic čerstvého nesoleného másla
  • 1/4 hrnku suchého bílého vína

Na houbové ragú:

  • 1 a 1/2 hrnku kuřecího vývaru
  • 1/2 středně velké cibule
  • 350 g čerstvého očištěného kotrče
  • 1 lžíce čerstvého nesoleného másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1/2 lžičky čerstvě nasekaného tymiánu
  • 1/4 hrnku suchého bílého vína
  • sůl

Na ozdobu:

  • 1 lžíce nasekané italské petrželky

Postup:

  • Nejprve připravíme ragú. Cibuli nasekáme na drobné kousky. V hrnci rozpustíme lžíci másla a cibuli na něm zpěníme.
  • Osolíme a restujeme, dokud cibule nezesklovatí, poté přidáme mouku, promícháme a 1 – 2 minuty povaříme.
  • Zalijeme vínem, přidáme kotrč, tymián a zalijeme vývarem. Směs přivedeme k varu, dochutíme špetkou soli a necháme vařit dalších 15 minut.
  • Potom odstavíme a pustíme se do přípravy rizota. Ragú si můžeme klidně připravit i den předem.
  • Na rizoto nasekáme cibuli na jemné kostičky, zpěníme na další lžíci másla, až zesklovatí.
  • Přidáme rýži a za stálého míchání vaříme cca 2-3 minuty.
  • Rýži dochutíme špetkou soli. Přilijeme víno a necháme vařit, dokud se neodpaří, pak postupně přiléváme horký vývar (ponechte si naběračku stranou na úpravu konzistence).
  • Snížíme teplotu na střední a vaříme, dokud rýže nezměkne.
  • Sundáme rýži z plotny, vmícháme zbývající máslo, parmezán a naběračku vývaru, aby se upravila konzistence.
  • Když je rýže horká, rozdělíme ji rovnoměrně do 4 malých misek na těstoviny, zalijeme hotovým ragú z kotrče a posypeme nasekanou petrželkou.
Rizoto s bílým vínem a sýrem s houbovým ragú z divokého květáku.
Zdroj: https://foragerchef.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.