Kousky cukety pečené s vajíčkem a parmezánem         

Kousky cukety pečené s vajíčkem a parmezánem         

Připravte si s námi chutnou italskou pochoutku, kterou navíc můžete uchovávat v ledničce až po dobu pěti dní!

Ingredience:

  • 3 středně velké cukety
  • 4 vejce
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 šálek mouky
  • 4 lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 šálku strouhaného parmezánu
  • 1/2 šálku strouhaného sýra Pecorino Romano
  • 1/2 šálku olivového oleje
  • 1 PL másla
  • bazalka
  • čerstvá petrželka
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Předehřejte si troubu na 180°C.
  2. Zapékací misku vymažte máslem.
  3. Omytou cuketu nakrájejte na velmi tenké plátky, nejlépe za pomoci struhadla mandolína.
  4. Následně jednotlivé plátky zlehka osolte a nechte je chvilku odpočinout na papírové utěrce, abyste odstranili přebytečnou tekutinu.
  5. Následně vložte plátky cukety do misky a přidejte k nim najemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  6. Do jiné misky rozklepněte vajíčka a smíchejte je s olivovým olejem.
  7. Nalijte směs vajíček a oleje do misky s cuketou.
  8. Přidejte mouku, prášek do pečiva, oba dva typy sýrů i veškeré koření.
  9. Směs pečlivě promíchejte, dokud se ingredience nespojí.
  10. Následně směs vložte do připravené zapékací misky.
  11. Pečte přibližně 55-60 minut.

Podáváte ozdobené čerstvou petrželkou.

Kousky cukety s vajíčkem a parmetánem zapečené v troubě
zdroj: cookingwithmammac.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.