Připravte si s námi chutnou italskou pochoutku, kterou navíc můžete uchovávat v ledničce až po dobu pěti dní!
Ingredience:
- 3 středně velké cukety
- 4 vejce
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 šálek mouky
- 4 lžičky prášku do pečiva
- 1/2 šálku strouhaného parmezánu
- 1/2 šálku strouhaného sýra Pecorino Romano
- 1/2 šálku olivového oleje
- 1 PL másla
- bazalka
- čerstvá petrželka
- sůl, pepř
Postup:
- Předehřejte si troubu na 180°C.
- Zapékací misku vymažte máslem.
- Omytou cuketu nakrájejte na velmi tenké plátky, nejlépe za pomoci struhadla mandolína.
- Následně jednotlivé plátky zlehka osolte a nechte je chvilku odpočinout na papírové utěrce, abyste odstranili přebytečnou tekutinu.
- Následně vložte plátky cukety do misky a přidejte k nim najemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Do jiné misky rozklepněte vajíčka a smíchejte je s olivovým olejem.
- Nalijte směs vajíček a oleje do misky s cuketou.
- Přidejte mouku, prášek do pečiva, oba dva typy sýrů i veškeré koření.
- Směs pečlivě promíchejte, dokud se ingredience nespojí.
- Následně směs vložte do připravené zapékací misky.
- Pečte přibližně 55-60 minut.
Podáváte ozdobené čerstvou petrželkou.