Recepty na bábovku
Hledáte recept na jednoduchý a přesto vynikající moučník, který chutná všem? Vsaďte na osvědčenou klasiku: nadýchaná bábovka potěší každého milovníka sladkostí. Upečte si tu nejlepší bábovku tak, jak to uměla vaše babička, známe ty nejlepší recepty!
Naše recepty na bábovky s jablky jsou dokonale vláčné a sladké! Vyzkoušejte všechny varianty
Svěží recepty na bábovku s citronem na 5 různých způsobů. Inspirujte se!
Výtečné recepty na bábovku z kefíru 5x jinak. Vyzkoušejte všechny varianty!
Hledáte recepty na bábovky s mákem? Máme jich pro vás hned několik! Jakou variantu vyzkoušíte jako první?
Tyto vynikající recepty na bábovka ze šlehačky vám vyrazí dech! Je nadýchanější, vláčnější a prostě dokonalá
Bábovka s vaječňákem. Přidejte klasickému receptu novou vrstvu chuti a aroma
Jaké Recepty na bábovku hledáte?
Oblíbené recepty na bábovku
Bábovka patří mezi nejoblíbenější sladké moučníky, protože je rychlá na přípravu a existuje mnoho variant, takže může být pokaždé jiná. Pokud chcete vsadit na klasiku, babiččina mramorovaná bábovka jistě nezklame. Nadýchaná bábovka s mletými oříšky nebo třená bábovka jsou také velmi oblíbené.
Pokud máte radši vláčnější buchty, tvarohová bábovka je pro vás to pravé. Díky tvarohu je hutnější a těžší, ale rozhodně ne suchá. Bábovka s tvarohem je klasika, ale můžete vyzkoušet i další varianty- do těsta místo tvarohu přidejte kefír, podmáslí nebo jogurt. Vláčnosti dosáhnete také použitím vhodného tuku- máslová nebo olejová bábovka se budou vždy rozplývat na jazyku.
Bábovka dobře vypadá a proto ji můžete připravit i při slavnostních příležitostech. V takových případech nešetřete na surovinách- místo mléka použijte smetanu a luxusní šlehačková bábovka je na světě.
Pokud rádi experimentujete a zkoušíte nové chutě, i bábovku můžete připravit tentokrát trochu jinak. Vyzkoušejte třeba fantastickou bábovku z dýňového těsta nebo jiné netradiční recepty. Uvidíte, že sklidíte úspěch.
5 tipů na nejlepší bábovku
- Bílky a žloutky našlehejte zvlášť, bábovka bude nadýchaná
- Do tvarohové bábovky vždy použijte tučnější tvaroh, bude pěkně vláčná
- Oříšková bábovka bude chutnat ještě lépe, pokud do ní použijete celozrnnou nebo konopnou mouku
- Tvarohová bábovka nikdy nebude nadýchaná- nemusíte do ní přidávat prášek do pečiva
- Formu na bábovku nikdy neplňte až po okraj, mohla by vytéct a začít se připalovat na dvě trouby. Pokud máte moc těsta, upečte z něj třeba pár muffinů.